Τρίτη, 7 Ιούλιος 2020
Home / Zούμε Όμορφα / Κεικ με παντεσπάνι και σοκολάτα

Κεικ με παντεσπάνι και σοκολάτα

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 βανίλια
150 γρ ζάχαρη
3 κρόκους αυγών
60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
60 γρ κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι

Για το κάθε παντεσπάνι
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
125 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
35 γρ κορν φλάουρ
2 κ.γ μπέικιν παουντερ
50 γρ. Βούτυρο λιωμένο και κρύο

Για το σιρόπι
150 γρ νερό
150 γρ ζάχαρη

Για το γλασο σοκολάτα
400 κουβερτουρα
400 κρεμα γαλακτος

Εκτέλεση

Ξεκινάω με το σιρόπι, βάζω 300 γρ νερό και 300 γρ ζάχαρη σε ένα κατσαρολακι και μόλις πάρει βράση το αφήνω 3 λεπτά και το αφήνω να κρυώσει στην άκρη.

Φτιάχνω τα παντεσπάνια. Θα κάνω δύο οπότε η δόση θα είναι διπλή. Πάνω στα υλικά αναγράψω τα υλικά για το ένα παντεσπάνι.

Θα τα κάνω ένα ένα. Πρώτα ξεκινάω με το πρώτο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί 32 εκ. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης, μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Ρίχνουμε τις βανίλιες.Σε ένα άλλο μπολ με μίξερ χειρός, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, μέχρι να δούμε απαλές κορυφές.

Προσθέτουμε τα στερεά κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε απαλά. Τέλος, ρίχνουμε το βούτυρο. Αναδιπλώνουμε με σπάτουλα και βάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά. Την ίδια διαδικασία κάνουμε και για το δεύτερο παντεσπάνι. Μόλις βγάλουμε το πρώτο το βγάζουμε από την λαδόκολλα το τοποθετούμε σε ένα ταψί και το περιχύνουμε με το μισό κρύο σιρόπι. Συνεχίζουμε με το δεύτερο πάλι το σιροπιαζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και προχωράμε στη κρέμα.

Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση ρίχνουμε το μισό γάλα και τη μισή ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τους κρόκους και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε το κρύο γάλα, το αλεύρι και το κόρν φλάουρ. Τα ανακατεύουμε με σύρμα. Συνεχίζουμε, προσθέτοντας γάλα που έχουμε ζεστάνει με τη ζάχαρη, στο μπολ με το κρύο μείγμα του γάλακτος. Ανακατεύουμε και το γυρνάμε όλο μαζί στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τη βανίλια. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα βανίλια. Αφού βράσει και πήξει τη βάζουμε σε ένα φαρδύ μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη, ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια.Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως. Κατόπιν την παγώνουμε καλά στο ψυγείο. Λίγο πριν την χρησιμοποιήσουμε για να γεμίσουμε το κωκ, χτυπάμε λίγο με σύρμα να αφρατέψει

Όταν είναι ώρα να τελειοποιησουμε το γλυκό, πάνω στο πρώτο παντεσπάνι βάζουμε την κρέμα και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Τοποθετούμε και το δεύτερο παντεσπάνι.

Προχωραμε στη γκαναζ σοκολάτας, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα. Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ. Μόλις φουσκώσει η κρέμα, περιχύνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να σταθεί για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε καλά να γίνει το γλάσο λείο, πυκνό και βελούδινο. Αφήνουμε στην άκρη να σταθεί μέχρι να κρυώσει.

Τέλος περιχύνουμε την σοκολάτα στο γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο για κάποιες ώρες μέχρι να παγώσει καλα.

η φίλη μας η ελευθερία μας έστειλε ωραία συνταγή !!

Check Also

Σκέψεις….για όμορφα μυαλά ..

Ενας φίλος γράφει και μια ψυχή διαβάζει ….. Τα όμορφα μυαλά δεν μεγαλώνουν ποτέ και …