Κυριακή, 19 Μάιος 2019
Home / Καλλωπίζουμε / Μαλλιά / 5 αστικοί μύθοι για τα μαλλιά

5 αστικοί μύθοι για τα μαλλιά

Μπορεί να το έχετε ακούσει από τη μητέρα ή τη γιαγιά σας . Όμως στο πέρασμα του χρόνου πολλά αλλάζουν. Μαζί και κάποιες πατροπαράδοτες απόψεις για την περιποίηση των μαλλιών.

Βουρτσίζετε κάθε βράδυ 100 φορές τα μαλλιά για να διατηρούν τη φυσική τους λάμψη .

ΜΥΘΟΣ. Το βούρτσισμα απομακρύνει ρύπους, έλαια, κατάλοιπα από προϊόντα styling, κάνει μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Δεν έχει, όμως, αποδειχτεί ότι χαρίζει λάμψη στα μαλλιά. Ίσως, θα λέγαμε, μειώνει τους παράγοντες που συμβάλλουν στο να καταλήγουν θαμπά και άτονα. Σιγουρευτείτε μόνο ότι χρησιμοποιείτε βούρτσα με φυσική τρίχα για τη σωστή προστασία της τρίχας.

Η ψαλίδα θεραπεύεται.

ΜΥΘΟΣ. Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε από τη ψαλίδα είναι να κόβετε τις άκρες των μαλλιών 1-2 εκατοστά ανά δίμηνο. Μπορείτε, βέβαια, να αποτρέψετε την εμφάνιση της ψαλίδας αρκεί να αποφεύγετε τις υπερβολικές τεχνικές εργασίες και να εφαρμόζετε συστηματικά στις άκρες των μαλλιών πλούσια ενυδατικά προϊόντα.

Αλλάζετε τακτικά σαμπουάν και κοντίσιονερ γιατί τα μαλλιά «συνηθίζουν» .

ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. Χρειάζεται να αλλάζετε σαμπουάν όχι γιατί η τρίχα «συνηθίζει» αλλά γιατί οι καιρικές συνθήκες στη διάρκεια του χρόνου το απαιτούν. Το χειμώνα , για παράδειγμα, το έντονο κρύο και ο παγωμένος αέρας επιβάλλουν πλούσια ενυδάτωση.

Το καθημερινό λούσιμο βλάπτει τα μαλλιά.

ΜΥΘΟΣ. Χάρη στην τεχνολογική πρόοδο οι σύγχρονες φόρμουλες εξασφαλίζουν απόλυτη ασφάλεια και, φυσικά, πλούσια φροντίδα για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Αρκεί να χρησιμοποιείτε το εξειδικευμένο σαμπουάν για τις ανάγκες των μαλλιών σας και, φυσικά, να μην αμελείτε το κοντίσιονερ, που ενυδατώνει , λειαίνει και προστατεύει την τρίχα.

Μετά από κάθε βαφή αφήνετε να περάσουν δύο, τουλάχιστον, μέρες για να λούσετε τα μαλλιά.

ΜΥΘΟΣ. Μπορείτε άφοβα να τα λούσετε την επομένη αρκεί να χρησιμοποιήσετε το εξειδικευμένο για βαμμένα μαλλιά σαμπουάν , μάσκα ή κοντίσιονερ και να φροντίσετε για την πλούσια ενυδάτωση μετά το λούσιμο με leave-in προϊόντα.

Πηγή: www.skingurus.gr

Check Also

Σπιτικές μάσκες για τέλεια λαμπερά μαλλιά!!!

Όλες μας θέλουμε να έχουμε τέλεια λαμπερά μαλλιά και χωρίς ίχνος ψαλίδας!!! Γι’ αυτό εμείς …