Σάββατο, 6 Ιούνιος 2020
Home / Zούμε Όμορφα / Ανοιξιάτικα λουλούδια για να στολίσετε την βεράντα σας! Ζούμε Όμορφα!

Ανοιξιάτικα λουλούδια για να στολίσετε την βεράντα σας! Ζούμε Όμορφα!

Οι ηλιόλουστες ημέρες φέρνουν την άνοιξη όλο και πιο κοντά μας.

Η βεράντα είναι ένα από τα «καταφύγιά» μας: εκεί χαλαρώνουμε, νιώθουμε αποσυμπιεζόμαστε από τους γρήγορους ρυθμούς της ρουτίνας μας, εκεί χτίζουμε μια μικρή εξοχή, μόνο για εμάς.

Η διαρρύθμιση της βεράντας γίνεται με γνώμονα τα τετραγωνικά της αλλά και τις ανάγκες μας. Με μεράκι μπορεί να δημιουργηθεί ένας μικρός παράδεισος δροσιάς στο σπίτι, ένας χώρος όπου θα μπορείτε με ασφάλεια να περνάτε ευχάριστες στιγμές.

Αν θέλετε να δώσετε άλλη πνοή στη βεράντα ή στον κήπο σας την άνοιξη, ακολουθούν ορισμένες κορυφαίες  επιλογές που με τα χρώματα και την αύρα τους θα αλλάξουν την κάθε σας μέρα.

Βιολέτα

Λευκό, ροζ, κόκκινο, μωβ: σε όποιο χρώμα κι αν επιλέξετε την βιολέτα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δώσει στο χώρο σας άλλη αίσθηση. Ενα ανοιξιάτικο, ευωδιαστό λουλούδι που αγαπά τον ήλιο αλλά όχι την υπερβολική ζέστη και τον αέρα. Δεν χρειάζεται συνέχεια πότισμα, μια μέτρια συχνότητα ποτίσματος είναι επαρκής.

Γεράνι

Λευκό, πορτοκαλί, κόκκινο, μωβ, ρόδινο: το γεράνι αγαπά τα ηλιόλουστα σημεία και έχει ανθεκτικότητα στις υψηλές θερμοκρασίες. Χρειάζεται τακτικό πότισμα.

Γιασεμί

Η άνοιξη αγαπά το γιασεμί και το γιασεμί την άνοιξη, γι’αυτό και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα φυτά της. Το γιασεμί χρειάζεται ηλιακό φως για να ανθίσει και έχει ανθεκτικότητα στη ζέστη. Καλό είναι να ποτίζεται 1-2 φορές την εβδομάδα.

Βουκαμβίλια

Μπορείτε να φυτέψετε την βουκαμβίλια σε ζαρντινιέρα, γλάστρα ή στο χώμα. Η βουκαμβίλια χρειάζεται ήλιο για να δείξει τον πιο ανθισμένο της εαυτό. Εχει ευαισθησία στο κρύο.Την ποτίζουμε με μέτρο όταν ξεραίνεται το χώμα και την προφυλάσσουμε όσο μπορούμε από τους ανέμους και την βροχή.

Πανσέδες

Μπορείτε να φυτέψετε τους πανσέδες σε ζαρντινιέρες ή γλάστρες. Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν ευνοούν την ανθοφορία τους. Χρειάζονται καλό χώμα. Φροντίστε να μην τους λείπει το νερό. Αν βρίσκονται στο μπαλκόνι έχουν ανάγκη από τακτικό πότισμα (2 ή 3 φορές την εβδομάδα).

Σκυλάκια

Τα σκυλάκια θα γεμίσουν με χρώματα την βεράντα σας. Ο ήλιος είναι καλός τους φίλος και καλό θα είναι να προστατεύονται από τον άνεμο. Ποτίζουμε όταν έχει στεγνώσει το χώμα. Τους καλοκαιρινούς μήνες οι απαιτήσεις ως προς το νερό αυξάνονται.

Πετούνια

Ένα φυτό που αγαπά η άνοιξη. Ο άνεμος και η δυνατή βροχή δεν την ευνοούν. Ο ήλιος είναι ο καλύτερος σύμμαχος της ανθοφορίας της και δεν έχει μεγάλη ανάγκη σε πότισμα, έχει μέτριες απαιτήσεις. Δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές την άνοιξη. 

 

Check Also

Η φλέβα της αγάπης ….

Όλα ξεκίνησαν από μια φλέβα !!! Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί φοράμε τη βέρα ή το …