Παρασκευή, 13 Δεκέμβριος 2019
Home / Δρόμοι Υγείας / Αντηλιακό: Σημαντικό στην άμυνα απέναντι στον ήλιο!

Αντηλιακό: Σημαντικό στην άμυνα απέναντι στον ήλιο!

Οι ακτίνες του ήλιου έχουν την ιδιότητα να φτάνουν σ’ εμάς ακόμα και όταν θεωρούμε ότι είμαστε προστατευμένοι στη σκιά. Σκεφτείτε ότι ακόμη και μια μέρα με συννεφιά, το 80% του ήλιου περνάει από τα σύννεφα. Η μόνη λύση, επομένως, είναι να φοράτε πάντα αντηλιακό με καλό δείκτη προστασίας και να αποφεύγετε την παρατεταμένη ηλιοθεραπεία.

Οι πέντε καλύτεροι λόγοι που θα πρέπει όλοι να φορούν αντηλιακό είναι οι εξής:

  1. Η τρύπα του όζοντος μεγαλώνει και το σώμα σου χρειάζεται μία ασπίδα προστασίας από τις ζημιογόνες ακτίνες του ήλιου.
  2. Τα ποσοστά του καρκίνου του δέρματος βρίσκονται σε αύξηση και η προστασία από τον ήλιο που προσφέρουν τα αντηλιακά έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την ανάπτυξη του καρκίνου του δέρματος.
  3. Το αντηλιακό βοηθά στην πρόληψη των καφέ κηλίδων του προσώπου και του αποχρωματισμού του δέρματος.
  4. Επίσης βοηθά στη μείωση της εμφάνισης των κόκκινων φλεβών του προσώπου και άλλων ατελειών.
  5. Το αντηλιακό επιβραδύνει την εμφάνιση ενός ρυτιδιασμένου δέρματος με σημάδια πρόωρης γήρανσης.

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού τους σε βιταμίνη D με τις συνηθισμένες καθημερινές εξωτερικές δραστηριότητές τους, με μία έκθεση στον ήλιο για 5 με 30 λεπτά, δύο φορές την εβδομάδα περίπου. Επίσης, μία διατροφή πλούσια σε βιταμίνη D περιλαμβάνει ψάρια, γάλα, γαλακτοκομικά, συκώτι, αυγά και συμπληρώματα, εάν κριθεί απαραίτητο. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο δεν σημαίνει και πρόσθετη παραγωγή βιταμίνης D, ενώ εκθέτει το δέρμα στις βλαβερές επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος.

Αντηλιακά με μορφή σπρέι; Είναι το ίδιο αποτελεσματικά;

Τα αντηλιακά σε μορφή σπρέι παίζουν σημαντικό ρόλο στην άμυνα απέναντι στον ήλιο. Είναι ιδανικά για όσους λατρεύουν τις εξωτερικές δραστηριότητες και χρειάζεται να ανανεώνουν το αντηλιακό τους κάθε δύο ώρες έκθεσης στο ηλιακό φως, αλλά και για αυτούς που δεν θέλουν να έχουν την αίσθηση της κρέμας στα χέρια τους. Το ιδανικό για αυτές τις δύο ομάδες ανθρώπων που αναφέραμε παραπάνω είναι να χρησιμοποιούν κάποιο γαλάκτωμα αρχικά και μετά από δύο ώρες να ανανεώνουν την αντηλιακή τους προστασία με ένα σπρέι.

Check Also

Γιαούρτι το αγαπημένο μας

Αγαπάμε το γιαούρτι Για το γιαούρτι τα βακτήρια αυτά πρέπει να είναι <<ζωντάνα >> στο …