Παρασκευή, 22 Μάρτιος 2019
Home / Δρόμοι Υγείας / Χαμογελάστε και η ζωή θα σας το ανταποδώσει!

Χαμογελάστε και η ζωή θα σας το ανταποδώσει!

Το να χαμογελάς μπορεί να φαίνεται σαν μια ακούσια αντίδραση σε κάτι χαριτωμένο ή αστείο, αλλά είναι πολύ περισσότερα από αυτό.

Μελέτες δείχνουν ότι το χαμόγελο, αναγκαστικό ή όχι, μπορεί να έχει θετική επίδραση στη διάθεση σας, να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους , ακόμη και να κάνετε τους γύρω σας να αισθάνονται καλύτερα.

Λόγω των πολύπλοκων εγκεφαλικών δραστηριοτήτων που συμβαίνουν όταν βλέπεις κάποιον να χαμογελά, το χαμόγελο είναι μεταδοτικό. Μελέτες αναφέρουν ότι μόλις δεις ένα πρόσωπο που χαμογελά ενεργοποιείται η περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την κίνηση του προσώπου, η οποία οδηγεί σε ένα χαμόγελο.

Ακόμη και να έχετε κακή διάθεση, αν δείτε κάποιον να χαμογελά, είναι πού πιθανό να μιμηθείτε την έκφραση.

Δεν είναι εύκολο να κρατήσετε το χαμόγελό σας σε αγχωτικές καταστάσεις, αλλά οι μελέτες αναφέρουν ότι αν χαμογελάσετε θα έχετε οφέλη για την υγεία. Μετά από μια αγχωτική κατάσταση, οι συμμετέχοντες στη μελέτη που χαμογέλαγαν είχαν χαμηλότερα ποσοστά καρδιακής προσβολής από αυτούς με μια ουδέτερη έκφραση του προσώπου.

Έτσι, την επόμενη φορά που αισθάνεστε αγχωμένη, απλώς προσπαθήστε να χαμογελάσετε και αφήστε τον εαυτό σας να ηρεμήσει.

Χαμογελώντας μειώνετε το στρες και το άγχος με την απελευθέρωση ενδορφινών , των χημικών προϊόντων που σας κάνουν πιο ευτυχισμένο. Οι ενδορφίνες είναι οι ίδιες χημικές ουσίες που παίρνετε από το τρέξιμο, είναι αυτό που λέμε “το υψηλό ενός δρομέα”.

Το χαμόγελο κάνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρότερο κάνοντας το σώμα σας να παράγει λευκά αιμοσφαίρια για να βοηθήσει την καταπολέμηση ασθενειών. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι, τα παιδιά που νοσηλεύονταν και τα επισκέφθηκαν παραμυθάδες και κουκλοπαίχτες που τους έκαναν να χαμογελούν και είχαν υψηλότερη συγκέντρωση λευκών αιμοσφαιρίων από ό,τι τα παιδιά που δεν τα είχαν επισκεφθεί.

Η εμπιστοσύνη δεν έρχεται εύκολα σε πολλούς, αλλά αν χαμογελάσετε κάποιος μπορεί να σας βοηθήσει. Οι συμμετέχοντες σε μια ‘έρευνα του Πανεπιστήμιου του Πίτσμπουργκ, βαθμολόγησαν τους ανθρώπους που χαμογέλασε ως πιο αξιόπιστοι από ό, τι τα άτομα που δεν χαμογελούσαν.
Το χαμόγελο είναι ένας εύκολος τρόπος για να ενισχύσετε τη διάθεσή σας, να είστε υγιείς, να αισθάνεστε καλύτερα, και να θεωρηθείτε πιο αξιόπιστοι. Κάθε φορά που είστε σε μια αγχωτική κατάσταση ή αισθάνεστε πεσμένη, ρίξτε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας!

Χαμογελάστε και η ζωή θα σας το ανταποδώσει!

 

Επιμέλεια Σύνταξης: Ιφιγένεια Κίκη

Check Also

Δρόμοι Υγείας με την Μαρία Δημητρέλλη: Physiof

Για έβδομη συνεχόμενη τηλεοπτική χρονιά, το Ζούμε Όμορφα με τη Μαρία Δημητρέλλη συνεχίζει δυναμικά το …