Κυριακή, 19 Μάιος 2019
Home / Δρόμοι Υγείας / Διώξτε από την ζωή σας την αρνητική ενέργεια!

Διώξτε από την ζωή σας την αρνητική ενέργεια!

Ενέργεια! Μία λέξη, πολλά συναισθήματα. Όταν μιλάμε για την θετική ενέργεια όλα βαίνουν καλώς, όταν πάλι στην ζωή μας εισβάλλει ο αρνητισμός τότε κάτι πρέπει να κάνουμε για να τον αποβάλλουμε.

Τι είναι η αρνητική ενέργεια;

Είναι η ενέργεια που επηρεάζει αρνητικά τα συναισθήματα μας, το πνέυμα μας, την ψυχή και το σώμα μας  διαταρράσοντας την ηρεμία μας και προκαλώντας μας συναισθήματα άγχους, αγωνίας, κατάθλιψης αλλά και έλλειψης συγκέντρωσης! Επιπλέον, η αρνητική ενέργεια μπορεί να διατηρείται στο ίδιο μας το σπίτι, αλλά ακόμα και στον χώρο εργασίας μας. Όσο παράξενο κι αν ακούγιεται όταν ένας χώρος περιλαμβάνει αρνητική ενέργεια, μπορεί να επηρεάσει την ημέρα μας και να εμποδίσει τα πράγματα να κυλήσουν ομαλά. Φυσικά, υπάρχουν τρόποι για να αποβάλλουμε την αρνητική ενέργεια από την ζωή μας, πράγμα που θα μας βοηθήσει να κυλά καλύτερα η καθημερινότητα μας αλλά κυριώς μας βοηθά να ενδυναμώσουμε τα συναισθήματα μας.

Καταρχάς, θα πρέπει να αποβάλλουμε τους φόβους μας! Τα πράγματα για τα οποία φοβόμαστε μας δημιουργούν μία εσωτερική ένταση και μας κάνουν να φερόμαστε σπασμοδικά, γεμάτοι αρνητικές σκέψεις! Οι αρνητικές σκέψεις έχουν ως φυσικό επακόλουθο την αρνητική ενέργεια η οποία μας κατακλίζει και δεν μας αφήνει να λειτουργούμε με καθαρό μυαλό. Για να τους αποβάλλουμε όμως, θα πρέπει πρώτα να προσδιορίσουμε την ρίζα των φόβων μας, να τους αντιμετωπίσουμε για να αισθανθούμε ελέυθεροι και ασφαλείς.

Θετική σκέψη! Η θετική ψυχολογία είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε την αρνητική αύρα και για να παραμείνουμε συναισθηματικά υγιείς.

Ένα κλαδάκι απήγανο! Ο απήγανος θεωρείται ότι έχει την ικανότητα να απωθεί κάθε είδους αρνητική ενέργεια είτε οφείλεται σε απρόβλεπτα γεγονότα είτε σε ανθρώπους.

Στα σκουπίδια τα αντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε! Όταν έχουμε πολλά πράγματα μέσα στο σπίτι μας, επηρεάζεται η ενέργεια του σπιτιού. Θα πρέπει να διατηρούμε ένα φρέσκο και οργανωμένο περιβάλλον.

Ανοιχτά τα παράθυρα και οι πόρτες! Πρέπει να αφήσουμε τον φρέσκο καθαρό αέρα αλλά και τον ήλιο να μπει στο σπίτι μας!

Λιβάνι! Από την αρχαιότητα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το λιβάνι για την ανανέωση του αέρα μέσα στο σπίτι και για να διαλύσουν την αρνητική ενέργεια.

Φυτά στο εσωτερικό του σπιτιού! Εκτός από το ότι βοηθούν να ανανεωθεί ο αέρας, τα φυτά βοηθούν στην αποβολή της αρνητικότητας ενώ παράλληλα προσκαλούν θετική ενέργεια στο σπίτι.

Συχνός καθαρισμός! Είναι σημαντικό να διατηρούμε ολόκληρο το σπίτι καθαρό, να ανανεώνουμε τους χώρους και να δίνουμε στο σπίτι μια νέα αίσθηση.

 

Είναι λοιπόν στο χέρι μας να διατηρήσουμε την θετική ενέργεια στον χώρο αλλά και το νου μας. Είναι εύκολο και μπορούμε όλοι να το κάνουμε, για μία θετική καθημερινότητα αλλά κυρίως για μία θετική και υγιής ζωή!

 

Συντακτική Επιμέλεια : Ιφιγένεια Κίκη

Check Also

Botox από το Tsioumas Clinic για να Ζούμε Όμορφα!

Το λεγόμενο Botox είναι μια απλή, μη χειρουργική φαρμακευτική διαδικασία αντιμετώπισης και λείανσης των ρυτίδων …