Τετάρτη, 2 Δεκέμβριος 2020
Home / Δρόμοι Υγείας / Επαναφορά/ Ένα βήμα τη φορά για να Ζούμε Όμορφα!

Επαναφορά/ Ένα βήμα τη φορά για να Ζούμε Όμορφα!

Η επαναφορά είναι ένα κέντρο όπου απαρτίζεται από επαγγελματίες, συμβούλους ψυχικής υγείας, ψυχολόγους, ψυχιάτρους με πολυετή εμπειρία στο χώρο. Έχει δουλέψει και έχει βοηθήσει αρκετούς ανθρώπους από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό να βρουν λύση στο πρόβλημα τους. Στην ομάδα  περιλαμβάνονται και θεραπευτές που έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα της εξάρτησης και γνωρίζουν την ακριβή φύση του προβλήματος, κάτι πολύ σημαντικό για τη θεραπεία.

Ποιος είναι ο σκοπός του κέντρου;

Αυτό που χαρακτηρίζει την ομάδα είναι ότι δεν εστιάζει μόνο στην αποχή από τις ουσίες αλλά στο πως να μάθει τον θεραπευόμενο να εξελίσσεται μέρα με τη μέρα, να προχωράει μπροστά και να μην μείνει στάσιμος ακόμα και μετά τη θεραπεία. Ένα πολύ βασικό στοιχείο για να αλλάξει η ζωή του ριζικά. Τα αποτελέσματα είναι εμφανείς στον ίδιο αλλά και στα οικεία του πρόσωπα.

Οικογενειακές ομάδες

Ακόμα ένα πολύ βασικό κομμάτι αυτής της θεραπείας είναι οι οικογενειακές ομάδες. Όπως ο χρήστης χρειάζεται να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα έτσι και η οικογένεια του ή όποιος είναι δυνατόν από το οικογενειακό του περιβάλλον χρειάζεται να κάνει κάτι παρόμοιο. Όπως και να έχει όταν ένα μέλος της οικογένειας νοσεί νοσεί και η οικογένεια του. Είναι κάτι που θα βοηθήσει την οικογένεια να αντιληφθεί την ακριβή φύση του προβλήματος, να γνωρίσει πως χρειάζεται να αντιμετωπίζει το χρήστη είτε είναι σε ενεργή χρήση είτε είναι σε ανάρρωση και φυσικά να ξαναβρεί την ψυχική της ισορροπία. Εξίσου πολύ βοηθητικό είναι ότι θα γνωρίσει άλλες οικογένειες που αντιμετωπίζουν ή αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα βλέποντας έτσι ότι δεν είναι μόνοι τους και ότι υπάρχει λύση στο πρόβλημα τους.

Ο Σωτήρης Βαξεβάνης, σύμβουλος ψυχικής υγείας, μίλησε στο Ζούμε Όμορφα και την Μαρία Δημητρέλλη, λύνοντας κάθε μας απορία!

Δείτε το βίντεο και μάθετε όλα όσα χρειάζεται για τον εθισμό!

Σκηνοθεσία : Μαρία Δημητρέλλη

Production / Studio : MD PRODUCTIONS

Official website : http://www.zoumeomorfa.gr/

Facebook page :https://www.facebook.com/zoomeomorfa/

Check Also

Το Ελαιόλαδο σώζει την ζωή μας

Το ελαιόλαδο στην αχαιότητα  Το ελαιόλαδο στην αρχαία Ελλάδα ήταν βασικό στοιχείο της καθημερινής διατροφής. …