Τρίτη, 2 Ιούνιος 2020
Home / Δρόμοι Υγείας / Αισθητική ωτοπλαστική χωρίς τομή από το Face Anatomy & την Αργυρώ Κυπραίου!

Αισθητική ωτοπλαστική χωρίς τομή από το Face Anatomy & την Αργυρώ Κυπραίου!

Τα πεταχτά αυτιά είναι η πιο συνηθισμένη εκ γενετής παραμόρφωση στην περιοχή κεφαλής και τραχήλου. Διακρίνουμε τρεις διαφορετικές παραμορφώσεις : ελλιπής διάπλαση της πτυχής της ανθέλικας, ευμεγεθής και ψηλή κόγχη, πεταχτό λοβίο.

Τα 2/3 των ασθενών έχουν θετικό κληρονομικό ιστορικό. Παρατηρείται ισχυρή συσχέτιση της εμφάνισης αυτής με σχόλια , κακή κριτική , κακή εντύπωση με την πρώτη ματιά, έχει συνέπειες καθημερινής κοινωνικής συναλλαγής.

Επομένως με τη διόρθωση των πεταχτών αυτιών έχουμε βελτίωση της κοινωνικότητας και επίτευξη των προσωπικών στόχων πιθανότατα ως αποτέλεσμα της αυξημένης αυτοπεποίθησης.

Στόχος της επέμβασης είναι να δημιουργήσει αισθητικά όμορφα , φυσικά , συμμετρικά κατά το δυνατόν αυτιά, που να μη μοιάζουν χειρουργημένα. Η απόσταση τους από το κρανίο να είναι περίπου στα 15 mm ενώ πρέπει να διατηρείται η οπισθοωτιαία σχισμή. Ο άνω και κάτω πόλος να βρίσκονται στην ίδια ευθεία και η ανθέλικα να είναι πάντα επί τα εντός της έλικας στο en face .

Το περίγραμμα και η επιφάνεια του αυτιού πρέπει να είναι ομαλή χωρίς ουλές και προεξοχές .

Η επέμβαση

Υπάρχουν τεχνικές που δημιουργούν τις πτυχώσεις του αυτιού με ραφές και άλλες που χαράζουν ή αφαιρούν τμήματα χόνδρου από το αυτί προκειμένου να το διαπλάσουν.

Την τελευταία δεκαετία έχουμε απομακρυνθεί από τις τεχνικές που κόβουν τους χόνδρους καθώς προκαλούν επιπλοκές όπως αιματώματα και αιχμηρές αφύσικες προεξοχές στην επιφάνεια του αυτιού.

Με τις ραφές επιτυγχάνουμε διάπλαση στο σχήμα του αυτιού και μειώνουμε τις αποστάσεις του από το κρανίο. Στην παιδική ηλικία η επιτυχία είναι μεγαλύτερη αφού ο χόνδρος είναι μαλακός και εύπλαστος.

Στους ενήλικες όταν έχουν ιδιαίτερα παχείς και σκληρούς χόνδρους θα εφαρμόσουμε συνδυασμό τεχνικών ώστε να επιτύχουμε σμίλευση χωρίς τάση. Θα γίνει έτσι αναλόγως του περιστατικού, ελαφρά απόξεση του χόνδρου του πτερυγίου στην πρόσθια επιφάνεια του αλλά και μείωση του πάχους της κόγχης ώστε να μπορέσει το αυτί να καθίσει σωστά στην ιδανική θέση και το αποτέλεσμα να είναι μετά την επέμβαση μόνιμο.

Ωτοπλαστική Χωρίς Τομή

Ωτοπλαστική είναι η επέμβαση που αφορά τη διόρθωση των πεταχτών αυτιών. Αντιμετωπίζει συγγενείς ή αισθητικές δυσμορφίες που αφορούν κυρίως τη διάπλαση της ανθέλικας, του τσακίσματος δηλαδή στο πτερύγιο του αυτιού μας.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας ο χειρουργός θα χρησιμοποιήσει μη απορροφήσιμα ράμματα. Αυτά τα ράμματα θα τοποθετηθούν μέσα από το μικρό άνοιγμα μιας βελόνας, το οποίο δεν είναι ορατό με γυμνό μάτι.

Πρόκειται για ειδικά σχεδιασμένες διαδερμικές ραφές που τοποθετούνται από την πίσω πλευρά του πτερυγίου και διαπλάθουν το επιθυμητό σχήμα στο αυτί ενώ το ωθούν προς τα πίσω κοντά στο κρανίο. Η διαφορά με την κλασσική επέμβαση είναι ότι δεν γίνεται τομή και δεν αφαιρείται δέρμα από την πίσω πλευρά του αυτιού.

Η μέθοδος έχει μεγάλη επιτυχία, στα περιστατικά που έχει ένδειξη και τα αποτελέσματα έχουν υψηλό ποσοστό σταθερότητας σε βάθος χρόνου.

Σε περιστατικά με αυξημένη σκληρότητα χόνδρου η μέθοδος συνδυάζεται με πρόσθια απόξεση του χόνδρου με τη χρήση λεπτής ράσπας που θα μπει με μια μικρή τομή.

Η επιτυχία της μεθόδου εξαρτάται από την εμπειρία του χειρουργού και την τήρηση των μετεγχειρητικών οδηγιών. Τα αυτιά δεν πρέπει να βρέχονται την πρώτη εβδομάδα.

Ένας μέτρια πιεστικός επίδεσμος όπως αθλητική κορδέλα χρειάζεται συνεχώς τα πρώτα 24ωρα και στη συνέχεια μόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου για 1 μήνα.

Face Anatomy

Μπουμπουλίνας 31-33, Πειραιάς

210 45 23 738

kypraiou@faceanatomy.gr

Check Also

Το Ελαιόλαδο σώζει την ζωή μας

Το ελαιόλαδο στην αχαιότητα  Το ελαιόλαδο στην αρχαία Ελλάδα ήταν βασικό στοιχείο της καθημερινής διατροφής. …