Κυριακή, 20 Οκτώβριος 2019
Home / Zούμε Όμορφα / Φρούτο ή χυμός; Έχουν τα ίδια οφέλη;

Φρούτο ή χυμός; Έχουν τα ίδια οφέλη;

Αρκετές φορές μπαίνουμε στη διαδικασία να αναρωτηθούμε Φρούτο ή χυμός;

Τι είναι καλύτερο για την υγεία μας;

Μπορώ να πίνω μόνο χυμούς γιατί δεν μου αρέσουν τα φρούτα;

Έχουν τα ίδια οφέλη;

Τα φρούτα περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών, μετάλλων, αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών. Οι βιταμίνες τα μέταλλα και τα αντιοξειδωτικά δεν συντίθενται από τον οργανισμό αλλά προσλαμβάνονται με τις τροφές και είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία αλλά και ανάπτυξη του οργανισμού.

Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, επιβραδύνουν την πέψη με αποτέλεσμα να μας κρατά σε περισσότερο χρόνο σε κατάσταση κορεσμού

Προτιμάμε φρούτα εποχής γιατί τα υπόλοιπα περνούν από διάφορες επεξεργασίες και χάνουν ένα μεγάλο μέρος των βιταμινών τους. Πρέπει να τα καταναλώνουμε φυσικά με τη φλούδα τους καθώς εκεί βρίσκετε το μεγαλύτερο μέρος των βιταμινών τους. Σε ένα άλλο σημείο που πρέπει να σταθούμε είναι ότι τα φρούτα πρέπει να καταναλώνονται αμέσως μετά το κόψιμο τους καθώς ο αέρας και το φως καταστρέφουν ένα μεγάλο μέρος των βιταμινών.

Οι χυμοί είναι φυσικά παράγωγα των φρούτων τα όποια περιέχουν πολλά από τα θρεπτικά τους συστατικά. Είναι άμεση πηγή ενέργειας καθώς απορροφούνται πολύ γρήγορα από τον οργανισμό λόγο της υγρής τους μορφής.

Οι χυμοί χωρίζονται σε 2 κατηγορίες τους απλούς και τους φυσικούς χυμούς.

Οι απλοί χυμοί προέρχονται από πολτοποίηση φρούτων και προσθήκη γλυκαντικών ουσιών και ζάχαρης.

Οι φυσικοί χυμοί προέρχονται μόνο από φρούτα χωρίς προσθήκη πρόσθετων.

Επόμενος η καλύτερη επιλογή από χυμούς είναι ο φυσικός χυμός είτε να τον φτιάξουμε μόνοι μας είτε αν το πάρουμε από το εμπόριο να προσέξουμε να έχει μικρή διάρκεια ζωής και να μην έχει πρόσθετα!

Πληροφορίες από το diatrofi.gr

 

Check Also

Η Μαρία στη Ζάκυνθο … με πειρατικό !!!

Αν μου έλεγες κάποτε ότι θα ξαναπήγαινα , θα σου έλεγα δεν υπάρχει περίπτωση ! …