Σάββατο, 20 Οκτώβριος 2018
Home / Μύρισε Ελλάδα / Γλυκά / Φρουτοσαλάτα με κεφίρ και λιναρόσπορο

Φρουτοσαλάτα με κεφίρ και λιναρόσπορο

Νόστιμη φρουτοσαλάτα πλούσια σε πρωτεΐνη και πολύ δυναμωτική.

Τι υλικά θα χρειαστούμε όμως;   Πάμε να δούμε!!!

Υλικά :

Για τη σάλτσα

  • 1 μήλο
  • 2 μπανάνες
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 50 γρ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 γρ. νερό

Για τη σαλάτα

  • 500 γρ. φράουλες
  • 1 μπανάνα
  • 120 γρ. μύρτιλα
  • 100 γρ. μαύρα μούρα
  • 1 κ.γ. κανέλα τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • 800 γρ. κεφίρ
  • 1 κ.σ. λιναρόσπορο

Εκτέλεση :

Για τη σάλτσα

Ξεφλουδίζουμε το μήλο και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Το κόβουμε σε φέτες και ξεφλουδίζουμε τις 2 μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μήλα και τις μπανάνες σε μία κατσαρόλα και βάζουμε τον χυμό από το λεμόνι. Ρίχνουμε το μέλι, το εκχύλισμα, το νερό και σιγοβράζουμε 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει το μήλο. Μεταφέρουμε τη σάλτσα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη σαλάτα

Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις φράουλες, τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε τη μπανάνα σε φέτες και τη βάζουμε μαζί με τις φράουλες. Προσθέτουμε τα μύρτιλα, τα μαύρα μούρα και την κανέλα. Περιχύνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Βάζουμε στα μπολ το κεφίρ και πασπαλίζουμε με τον λιναρόσπορο.

Έτοιμη!!!

Καλή σας απόλαυση!!!

Με την υπογραφή της Ανδριάνας Μπουρνάκη

Check Also

Η ιστορία της μπουγάτσας / Filo Filo

Επισκεφθήκαμε το μουγατσοπωλείο Filo Filo στην Καλλιθέα! Στο κατάστημα Filo Filo θα βρείτε την αυθεντική …