Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2020
Home / Μύρισε Ελλάδα / Μαγειρική / Φτιάξτε την τέλεια Γαριδομακαρονάδα!

Φτιάξτε την τέλεια Γαριδομακαρονάδα!

Υλικά για την Γαριδομακαρονάδα

  • Μακαρόνια της επιλογής σας
  • 500 γρ. Γαρίδες
  • 4 ντομάτες στον τρίφτη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Λίγο ξερό βασιλικό
  • Λίγο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Υλικά για το ζωμό Γαρίδας

  • 150 γρ. κέλυφος Γαρίδας
  • 1 l. νερό
  • 50 ml κονιάκ
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο
  • 1 πράσο
  • Λίγη ρίγανη
  • Λίγο πελτέ ντομάτας
  • Σέλερι

Διαδικασία

Ξεκινάμε φτιάχνοντας τον ζωμό Γαρίδας.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 2κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κελύφη από τις γαρίδες. Τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

Έπειτα, ρίχνουμε το κονιάκ και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα λαχανικά, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε το νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε για 30′. Μόλις πάρει γεύση γαρίδας το ζουμί το σουρώνουμε.

Στην πορεία, ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες τις λαδώνουμε και τις αλατοπιπερώνουμε και τους δίνουμε καλό χρώμα και από τις δυο πλευρές στο τηγάνι.

Στην ίδια κατσαρόλα αδειάζουμε τις ντομάτες, ρίχνουμε το βασιλικό, το ελαιόλαδο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό από τις γαρίδες.

Σιγοβράζουμε σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.

Σερβίρουμε!

Καλή Όρεξη!

 

 

Check Also

Τα θαλασσινά κάνουν την καρδιά μας χαρούμενη !!!

Δεν είναι τυχαίο που οι πληθυσμοί που τρέφονται με ψάρια στην Αρκτική έχουν χαμηλά επίπεδα …