Παρασκευή, 22 Μάρτιος 2019
Home / Zούμε Όμορφα / Γιατί οι ελληνικές ομάδες εμφανίζονται ξανά ανταγωνιστικές στην Ευρώπη; / Αθλητική Επικαιρότητα με τον Κωνσταντίνο Καλαϊτζίδη

Γιατί οι ελληνικές ομάδες εμφανίζονται ξανά ανταγωνιστικές στην Ευρώπη; / Αθλητική Επικαιρότητα με τον Κωνσταντίνο Καλαϊτζίδη

Τώρα που τελειώσαν οι προκριματικοί του Champions League και μας αφήσαν γλυκόπικρη γεύση ως Έλληνες, ενώ σήμερα (30/08) θα ολοκληρωθούν οι προκριματικοί και για το Europa League (κατά πάσα πιθανότητα με ευτυχή κατάληξη για τον εκπρόσωπο της χώρας μας , Ολυμπιακό), ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα πρώιμο ταμείο της μέχρι τώρα συγκομιδής και παρουσίας των ελληνικών ομάδων.

Αν μη τι άλλο, ακόμα κι αν κατάφερε δηλαδή μόνο μία από τις δύο ομάδες μας να προκριθεί στους ομίλους του Champions League, αμφότερες έδειξαν πως έχουν τα φόντα να συνεχίσουν να αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά κύπελλα με αξιώσεις και το 2019, ενώ και ο Ολυμπιακός (ο οποίος αν προκριθεί θα έχει λογικά βατή κλήρωση στους ομίλους του Europa League) φαίνεται πως διαθέτει την ομάδα και την τακτική προσέγγιση που χρειάζεται για να συλλέξει βαθμούς για την Ελλάδα και να ανεβάσει κι άλλο το στάτους του στην Ευρώπη μέσω μίας καλής πορείας.

Αυτό βέβαια είναι μία πρόβλεψη, δεν είναι όμως και εντελώς απίθανο να βγει αληθινή. Πως όμως από τη στιγμή που η παρουσία της Ελλάδας τα τελευταία 5-6 χρόνια από κατά γενική ομολογία ανεπαρκής έφτασε φέτος να φωνάζει βροντερό παρόν και να διεκδικεί με αξιώσεις ότι της αναλογεί;

Μόνο έναν παράγοντα μπορώ να σκεφτώ ως καθοριστικό σε αυτή την ευχάριστη αλλαγή και αυτός δεν είναι άλλος από την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος μας, η οποία θα έλεγα πως εκοξεύθηκε πέρσι και αναμένεται φέτος να ανέβει ακόμα περισσότερο. Όταν δηλαδή το πρωτάθλημα αλλάζει χέρια μετά από πολλά χρόνια και κρίνεται στις τελευταίες αγωνιστικές, η ποιότητα των ομάδων αλλάζει, καθώς το «κυνήγι του θησαυρού» απαιτεί περισσότερα όπλα. Το αποτέλεσμα αυτού; Καλύτερες κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι, ποιοτική δουλειά στην προετοιμασία, τακτικές αλλαγές που θα βελτιώσουν την εκάστοτε ομάδα σε σχέση με τον αντίπαλο, αλλά και «υπερβάσεις» στην Ευρώπη για να επιβεβαιωθεί ποια ομάδα είναι η πιο δυνατη, φέρνοντας τους περισσότερους πόντους στην Ελλάδα και κατορθώνοντας να δείξουν το ανάστημα τους κόντρα σε ευρωπαϊκές δυνάμεις.

Με λίγα λόγια, όσο το πρωτάθλημα μας έχει ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο με αξιώσεις και άλλες ομάδες που προβάλλουν σθεναρά την αντίσταση τους στους θιασώτες του τίτλου βγάζοντας πάθος και ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο (και πιστέψτε με, αυτές οι ομάδες είναι αρκετές φέτος), τόσο η παρουσία μας στην Ευρώπη θα είναι μεστή, ποιοτική και τουλάχιστον αξιοπρεπής.

Καλή επιτυχία στην ΑΕΚ για την κλήρωση των ομίλων Champions League, στον ΠΑΟΚ και κατά πάσα πιθανότητα στον Ολυμπιακό για τους ομίλους του Europa League και ευχόμαστε όλων η πορεία να μην σταματήσει σε αυτή τη φάση. Κάτι το οποίο φαντάζει εφικτό, αλλά θέλει και τύχη στις κληρώσεις.

 

Του Κωνσταντίνου Καλαϊτζίδη…

Check Also

Ποιες είναι οι δέκα καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ταξιδέψετε;

Ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ταξιδέψετε; Την πρώτη θέση κατακτά η …