Κυριακή, 22 Ιούλιος 2018
Home / Δοκιμάζουμε / Γκρανόλα με κινόα!!!

Γκρανόλα με κινόα!!!

Νόστιμο γλυκό χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη και χωρίς γαλακτοκομικά για όλους εμάς που νηστεύουμε!!!

Υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 250 γρ. κινόα
  • 60 γρ. βρώμη
  • 45 γρ. ηλιόσπορο
  • 15 γρ. φιλέ αμύγδαλο
  • 1/2  κ.γ. κανέλα
  • 50 γρ. αποξηραμένα ράσμπερις
  • 30 γρ. ηλιέλαιο
  • 80 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ.γ. αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • γιαούρτι
  • αποξηραμένα ράσμπερις

Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα και σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα βάζουμε την κινόα σε ένα μούλτι και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κινόα, τη βρώμη, τον ηλιόσπορο, το φιλέ αμύγδαλο, την κανέλα, τα ράσμπερις και τα ανακατεύουμε. Στην συνέχεια σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Τα αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά και με μια πλαστική σπάτουλα τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε καλά με μια σπάτουλα ομοιόμορφα.Ψήνουμε για 40 λεπτά και βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά πάνω σε σχάρα Αφού κρυώσει το σπάμε σε ένα μπολ με τα χέρια μας.

Σερβίρουμε με γιαούρτι και ράσμπερις.

Με την υπογραφή της Ανδριάνας Μπουρνάκη

Check Also

Γαρίδες Ρουμπινένιες / Μύρισε Ελλάδα με τον Στέλιο Βασιλακόπουλο

Το Cash and Carry 24 Hours βρίσκεται πάντα δίπλα μας με τις καλύτερες προστάσεις, συνταγές …