Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος 2019
Home / Zούμε Όμορφα / Γράφοντας Βιωματικά με την Ιφιγένεια… αυτό που ξέρω είναι πως ήθελα να τον κάνω ευτυχισμένο

Γράφοντας Βιωματικά με την Ιφιγένεια… αυτό που ξέρω είναι πως ήθελα να τον κάνω ευτυχισμένο

Μία αγαπημένη τηλεθεάτρια μου έστειλε την δική της ανυσηχία, τον δικό της κόμπο στο λαιμό! Ζήτησε την ιδιωτικότητα της και φυσικά οφείλω να το σεβαστώ. Εξάλλου, τι σημασία έχει ποιος το λέει; σημασία έχει αυτό που λέει, το οποίο θα μπορούσε το ίδιο δευτερόλεπτο να αφορά πολλούς από εμάς.

Οι βιωματικές ιστορίες έχουν μία ανεκτίμητη αξία!

Πολλές φορές γυρνάνε σκέψεις στο μυαλό μας και νομίζουμε πως είμαστε οι μοναδικοί που αμφιταλαντευόμαστε γύρω από το συγκεκριμένο θέμα ή ακόμα χειρότερα πιστεύουμε πως η τόση αδικία μόνο την δικιά μας πόρτα χτύπησε. Όταν όμως καταλάβουμε πως το θέμα αφορά πολλούς παραπάνω από το ίδιο μας τον εαυτό, τότε ο πόνος γίνεται πιο γλυκός, οι σκέψεις ηρεμούν και η επούλωση έρχεται με πιο γρήρορους ρυθμούς.

Κάπου εδώ θα αναρωτιέστε σίγουρα ποιο είναι το θέμα που θα μας απασχολήσει σήμερα…

<< … αυτό που ξέρω είναι πως ήθελα να τον κάνω ευτυχισμένο. Όταν είδα την στήλη του Ζούμε Όμορφα να αναλύει θέματα βιωματικά, ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το ότι για δύο χρόνια προσπαθούσα να τον κάνω ευτυχισμένο δίνοντας ότι έχω και δεν έχω. Αγάπη, νοιάξιμο, στήριξη. Δεν λέω πήρα και εγώ πράγματα. Αλλά γιατί οταν θέλουμε κάτι τόσο πολύ να μην συμβαινει; Πως γίνεται να προσπαθώ να χτίσω κάτι ωραίο και να μην το βλέπει; Θα παρακαλούσα να τηρηθεί η ανωνυμία μου για ευνόϊτους λόγους …>> Μ.Β

Αγαπητή τηλεθεάτρια, σκέφτηκα για μέρες το θέμα σου, κι αυτό γιατί όταν κάποιος σου ακουμπάει την ψυχή του δεν είναι και τόσο εύκολο να προσπαθήσεις να δώσεις απαντήσεις στα ερωτήματα του από την μία στιγμή στην άλλη. Καταρχάς, το πρώτο πράγμα που θα σου πω είναι πως δεν γίνεται κανένας ευτυχισμένος αν δεν το θέλει πρώτα από όλα ο ίδιος. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων που προσπαθούν να βοηθήσουν τους γύρω τους και το μόνο που καταφέρνουν είναι να βρίσκουν τοίχο. Εσύ ναι! Μπορεί να είχες όλη την καλή διάθεση να φτιάξεις κάτι πραγματικά όμορφο όμως τα πράγματα είναι δύσκολα έως αδύνατα να κρατηθούν μονόπλευρα. Ξέρεις, οι άνθρωποι κρύβουμε μέσα μας μια απεριόριστη δύναμη θέλησης, που όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή την χρησιμοποιούμε. Φαντάζομαι πως με αυτή την δύναμη οι προσπάθειες σου έγιναν ετελείωτες για αυτό το τεράστιο χρονικό διάστημα.

Έπειτα, αν θες την δική μου άποψη ότι δίνεις να μην το μετανιώνεις ποτέ! Για μένα, οι άνθρωποι από την δοτικότητα τους και μόνο γίνονται καλύτεροι και πιο δυνατοί! Σίγουρα, αφού εσύ είχες αναλάβει την διατήρηση αυτής της σχέσης οι προσπάθειες σου θα ήταν περισσότερες αλλά για να έμεινες εκεί κάτι θα έπαιρνες! Λίγο ή πολύ! Οπότε κράτα τα θετικά, την τριβή, την εμπειρία, τον δυνατό εαυτό σου και προχώρα! Αυτό γιατί θα ερχόταν η στιγμή που και οι δικές σου μπαταρίες να χτυπούσαν -Low- και θα ήθελαν επαναφόρτιση!

Όσον αφορά το ερώτημα σου << …γιατί όταν θέλουμε κάτι τόσο πολύ να μην συμβαίνει;… >> επέτρεψε μου να διαφωνήσω, καλοπροαίρετα πάντα. Έχεις ακούσει που λένε όταν κάτι το θέλουμε πολύ, το σύμπαν συνομωτεί για να τα καταφέρουμε; Πιστεύω πολύ στους νόμους του σύμπαντος, γι΄αυτο και θα σου πω ότι εκείνο μάλλον σας ήθελε χωριστά. Μία άλλη άποψη βέβαια, είναι πως όταν κάτι το θέλουμε πάρα πολύ, το μπλοκάρουμε με την ενέργεια μας και το εμποδίζουμε. Όταν βρισκόμαστε σε ψυχολογική αναταραχή, κάτι τέτοιες θεωρίες ακούγονται λίγο κλισέ έως και αερολογίες όμως αν δεις τα πράγματα πιο ψύχραιμα και χωρίς ψυχική αναστάτωση θα τις ενστερνιστείς ευκολότερα.

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να περάσει από την διαδικασία της εγρήγορσης, σε εκείνη της αδράνειας. Επέτρεψε του να ηρεμήσει από τις επαναλαμβανόμενες αρνητικές σκέψεις και να κλείσει αυτόν τον κύκλο με την γλυκιά ανάμνηση της εμπειρίας. Ξυπνώντας το πρωί πες του και ένα μπράβο που πάλεψε για τον ίδιο αλλά και για ένα άλλο πρόσωπο. Χάρισε του στιγμές χαλάρωσης και επαναφόρτισης με πράγματα που τον κάνουν να χαμογελά. Να του το φορέσεις το χαμόγελο γιατί είμαι σίγουρη ότι του πάει, αλλά ακόμη πιο σίγουρη είμαι ότι το έχει ανάγκη! Σε όλους μας ταιριάζει το χαμόγελο! Η θετική ενέργεια φέρνει θετικές εμπειρίες στην καθημερινότητα μας.

Δεν είσαι καθόλου ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη γη που πρσπάθησε κάτι και δεν του βγήκε και επειδή είμαι σίγουρη ότι θα ρίχνεις πολλές ευθύνες στον εαυτό σου με σκέψεις τύπου << Αν είχα διαχειριστεί τα πράγματα καλύτερα, ίσως να τα είχα καταφέρει… >>, κάπου εδώ να σου πω πως εσύ μια χαρά τα διαχειρίστηκες αλλά ο άνθρωπος απεναντί σου δεν ήταν έτοιμος να τα εισπράξει.

Ένα μεγάλο μπράβο στον εαυτό σου!

Συντακτική Επιμέλεια : Ιφιγένεια Κίκη

Στείλτε και εσείς τα δικά σας θέματα στην σελίδα του Zούμε Όμορφα – Tv Show στο Facebook και δείτε τα να αναλύονται κάθε εβδομάδα!

Check Also

Πόσο σημαντική είναι η πρωτεΐνη στη ζωή μας; Ζούμε Όμορφα!

Η πρωτεΐνη είναι ένα από τα βασικότερα θρεπτικά συστατικά με πολυσήμαντους ρόλους για την ανάπτυξη …