Τρίτη, 19 Μάρτιος 2019
Home / Δρόμοι Υγείας / Γράφοντας Βιωματικά με την Ιφιγένεια… Αγάπα τον εαυτό σου γι’ αυτό που είναι…

Γράφοντας Βιωματικά με την Ιφιγένεια… Αγάπα τον εαυτό σου γι’ αυτό που είναι…

Η αγάπη είναι τροφή για την ψυχή… όπως ακριβώς και το φαγητό για το σώμα!

Χωρίς τροφή το σώμα δεν μπορεί να σταθεί, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με την αγάπη και την ψυχή. Εάν η ψυχή δεν περιτριγυρίζεται από αγάπη, τότε είναι αδύναμη. Η αγάπη σου δίνει φτερά να πετάξεις ψηλά, δεν αφήνει κανέναν να σε εξαπατήσει, να σε κοροϊδέψει, να σε εκμεταλλευτεί, να σε καταπιέσει.

Για να αγαπήσεις τον κόσμο όμως θα πρεπει πρώτα αγαπήσεις τον εαυτό σου, όλα τούτα ξεκινούν από την αποδοχή του εαυτού μας! Ο εαυτός μας είναι πολύτιμος και ξεχωριστός… ακριβώς γιατί κανένας ποτε ξανά μέσα στην αιωνιότητα δεν θα είναι ίδιος με εμάς. Τα ίδια εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά με εμάς δεν θα τα έχει ποτέ κανένας! Όταν αυτό το κατανοήσουμε, τότε όλα θα είναι πιο εύκολα για εμάς.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι, οι καθόλου λίγοι, που θα τους ακούσεις να την επικρίνουν την αγάπη. Είναι εκείνοι που την φοβήθηκαν στο πέρασμα της, που τους έκανε να νιώσουν τόσο βαθιά συναισθήματα και έτσι δεν την άντεξαν. Μην τους κατηγορήσεις… απλά κατάλαβε τους!

Η αγάπη δεν έχει ιδέα από καθήκον. Το καθήκον είναι βάρος, κάτι το τυπικό. Η αγάπη είναι χαρά, μοίρασμα! Η αγάπη δεν είναι τυπική!

Ο άνθρωπος που αγαπάει τον εαυτό του, σέβεται και τους άλλους, επειδή γνωρίζει ότι, ‘ Όπως ακριβώς είμαι εγώ, το ίδιο είναι και οι άλλοι. ‘ Όπως απολαμβάνει ο ίδιος την αγάπη, το σεβασμό, την αξιοπρέπεια, το ίδιο τα απολαμβάνουν και οι άλλοι! Συνειδητοποιεί ότι δεν είμαστε διαφορετικοί, σε ό,τι αφορά τα θεμελιώδη πράγματα, είμαστε ένα!

Ο άνθρωπος που αγαπάει τον εαυτό του απολαμβάνει τόσο πολύ την αγάπη, γίνεται τόσο ευδαίμων, που η αγάπη αρχίζει να ξεχειλίζει, αρχίζει να φτάνει ως τους άλλους.

Η αγάπη ξεκινά με τον εαυτό σου και μετά εξαπλώνεται συνεχώς. Εξαπλώνεται συνεχώς από μόνη της, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι για την εξάπλωσή της…

Η αγάπη και η ευτυχία έρχονται από μέσα. Μόνο αν ανοίξεις τα μάτια σου και αρχίσεις να βλέπεις τα καλά σου στοιχεία, τότε μόνο θα απολαύσεις τις ομορφιές της ζωής. Αν ο αυτοσεβασμός σου είναι «χαμένος» και δεν ψάξεις να τον βρεις, θα είναι πολύ δύσκολο να σε αγαπήσεις ή να πάρεις την αγάπη που αξίζεις από τον κόσμο γύρω σου.

Κάθε μεγάλο ταξίδι, ξεκινά από ένα απλό βήμα. Μπορεί τώρα να νιώθεις πιεσμένος, δυσαρεστημένος και να είσαι σε αδιέξοδο. Αλλά αν είσαι πραγματικά αποφασισμένος να το αλλάξεις, μπορείς από την ίδια κιόλας στιγμή…

Αγάπα τον εαυτό σου γι’ αυτό που είναι… και θα δεις δεν θα σε απογοητεύσει…

 

Της Ιφιγένειας Κίκη…

 

 

Check Also

Πως να επιλέξετε φρέσκα ψάρια; Ζούμε Όμορφα!

Αν πρόκειται να αγοράσετε ψάρι, η επιλογή μιας καλής αγοράς και ενός καλού ψαροπώλη που …