Τρίτη, 22 Μάιος 2018
Home / Δοκιμάζουμε / Κοτόπουλο γιουβέτσι

Κοτόπουλο γιουβέτσι

Συνταγή για το πιο νόστιμο σπυρωτό γιουβετσάκι μόνο εδώ στο Ζούμε Όμορφα. Πάμε όμως να δούμε γρήγορα την συνταγή για να το δημιουργήσουμε!!!

Υλικά που θα χρειαστούμε :

  • κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  •  ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κεφαλοτύρι ή ξερή μυζήθρα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση του πεντανόστιμου φαγητού μας :

Για το κοτόπουλο γιουβέτσι, κόβουμε πρώτα σε μερίδες το κοτόπουλο και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε γύρω γύρω τις μερίδες κοτόπουλο για περίπου 10′. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα λαχανικά, κρεμμύδι, καρότο, πράσο, σκόρδο και σοτάρουμε στην συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί. Σβήνουμε με το κρασί.Στην συνέχεια ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό και τα μπαχαρικά . Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει το κοτόπουλο για περίπου 1 ώρα. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι και  ανακατεύουμε καλά. Το αδειάζουμε σε ταψί. Από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε με την σάλτσα το φαγητό. Προς το τέλος του ψησίματος, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι ή ξερή μυζήθρα και αφήνουμε το γιουβέτσι για 10′ στο φούρνο. Έτοιμο !!! Καλή σας απόλαυση!!!

Με την υπογραφή της Ανδριάνας Μπουρνάκη

Check Also

Η Σαλάτα του Στέλιου / Μύρισε Ελλάδα με τον Στέλιο Βασιλακόπουλο

Το Cash & Carry 24 Hours, φροντίζει πάντα να μας προτείνει τις πιο λαχταριστές συνταγές! …