Κυριακή, 22 Ιούλιος 2018
Home / Δοκιμάζουμε / Μανιταρόσουπα βελουτέ

Μανιταρόσουπα βελουτέ

Ψάχνετε ορεκτικό για να ανοίξετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας, σας προτείνουμε να φτιάξετε μια λαχταριστή μανιταρόσουπα βελουτέ ειδικά που φέτος θα έχει και πολύ κρύο και είναι ότι πρέπει.

Πάμε όμως να δούμε τι υλικά θα χρειαστούμε και πώς θα την φτιάξουμε ;

Υλικά για την μανιταροσουπά μας :

  • 1/2 φλ. αποξηραμένα μανιτάρια
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500 γραμ. φρέσκα μανιτάρια
  • 200 γραμ. κάστανα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  •  ζωμό κότας
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Υλικά για το γαρνίρισμα της μανιταροσουπάς μας :

  • Σχινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση για την βελουτέ μανιταροσουπά μας :

Ξεκινάμε τη μανιταρόσουπα βελουτέ, ξεπλένοντας πρώτα τα μανιτάριαμας σε κρύο νερό. Τα βάζουμε σε μπολ, τα σκεπάζουμε με 1/2 φλ. βραστό νερό. Καλύπτουμε το μπολ και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 15′. Στην συνέχεια καθαρίζουμε τα μανιτάρια μας και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια, το σκόρδο και τα κάστανα. Στραγγίζουμε καλά τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.  Ανακατεύουμε καλά να σοταριστούν τα μανιτάρια. Βγάζουμε 2 κ.σ. μανιτάρια τα οποία τα κρατάμε για το γαρνίρισμα μας. Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το ζωμό της κότας και το υγρό των μανιταριών. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20΄. Αλέθουμε τη μανιταρόσουπα να γίνει κρέμα και την ξαναβάζουμε στη φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο. Σερβίρουμε την βελουτέ μανιταρόσουπα σε μπολ. Γαρνίρουμε κάθε μπολ με λίγα σοταρισμένα μανιτάρια, σχινόπρασο και ελάχιστες σταγόνες ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Έτοιμη!!!

Καλή σας απόλαυση και καλά Χριστούγεννα!!!

Με την υπογραφή της Ανδριάνας Μπουρνάκη

 

Check Also

Γαρίδες Ρουμπινένιες / Μύρισε Ελλάδα με τον Στέλιο Βασιλακόπουλο

Το Cash and Carry 24 Hours βρίσκεται πάντα δίπλα μας με τις καλύτερες προστάσεις, συνταγές …