Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος 2020
Home / Zούμε Όμορφα / Η Μαρία στη Ζάκυνθο … με πειρατικό !!!

Η Μαρία στη Ζάκυνθο … με πειρατικό !!!

Αν μου έλεγες κάποτε ότι θα ξαναπήγαινα , θα σου έλεγα δεν υπάρχει περίπτωση ! Αυτό γιατί θέλω να πηγαίνω σε νησιά που δεν έχω ξαναδεί . Με την Ζάκυνθο δεν έγινε έτσι , σαν εκπομπή είναι η τρίτη φορά που πήγαμε , για μένα δεύτερη εμπείρια ..και πάντα η επόμενη φορά και η καλύτερη !!

Πινελιές και χρώματα διαφορετικά , άνθρωποι που δεν γνώριζες , ομορφιές που δεν είδες . Η κάθε διαδρομή κάτι διαφορετικό . Ενα νησί με πυκνή βλάστηση  και αυτό το απέραντο γαλάζιο που θές να χαθείς για ώρες ..και απλά να σκέφτεσαι ..να βγάλεις απο μέσα σου όλα αυτα που σε στεναχωρούν . Απλά να μην σκέφτεσαι !

Αυτό βέβαια για πόση ώρα ..για όσο μπορέσεις !

Η βόλτα στο λιμάνι ..η πλατεία του Αγίου Μάρκου ..η λεωφόρος Δημοκρατίας , είσαι μέσα στην πόλη και ψάχνεις να πάρεις τα πιο όμορφα πράγματα ..να κλέψεις αναμνήσεις και να θυμηθείς ανθρώπους ..μαγαζάκια για στάση ..για ένα καφέ  , να δείς το κινητό σου και να βγάλεις και μια ¨σέλφι¨ .

Περπατώντας κάνεις στάση στην πιο λουστρασιόν πλατεία του νησίου ..στην Πλατεία Σολωμού ..είναι η σημαντικότερη πλατεία του νησιού με όλα τα δημόσια κτήρια που τα βρίσκεις εκεί ,Δημαρχείο , Εθνική  Τράπεζα , Πνευματικό κέντρο και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Μόλου .  Εκεί στην βόλτα μου γνώρισα και  τον  Ανδρεά που  έχει ενα μαγάζι με διάφορα παραδοσιάκα πραγματάκια και αξεσουάρ, η γυναίκα του ψυχή του μαγαζιού .. ταξιδεύουν και φέρνουν ωραίες δημιουργίες για να τα αγοράσουμε και να κάνουμε ωραία δωράκια ..

 

Μπορείς να πάρεις τον καφέ σου και να συνεχίσεις αυτή τη βόλτα …σε αυτό το σημείο μπορείς να φύγεις στα ψηλά και να πάς Μπόχαλη φυσικά με αυτοκίνητο , αν και είδα πολλούς  τουρίστες να ανηφορίζουν με τα πόδια σαν βόλτα …ή να μείνεις κάτω στο λιμάνι και να πας και στον Αγίο Διονύση που είναι και ο προστάτης του νησιού να δείς την υπέροχη εκκλησία όπου εκεί φυλάσσονται και τα λείψανα του Αγίου .

Αυτό  που μου άρεσε αυτά τα χρώματα που άλλαζουν σαν νυχτώνει ..να βλέπεις το κάστρο ψηλά και την Μπόχαλη και απο κάτω τα καραβάκια και τα καϊκια..και κόσμος να σουλατσάρει σε όλο το λιμάνι .

Μια ωραία ιδέα να φύγεις την άλλη μέρα με ένα πειρατικό για μια βόλτα στο ναυάγιο ???

Ενημερωθήκα ότι μπορώ να φύγω πρωϊ η΄απόγευμα …θα επιλέξω το απογευματινό .. Το μόνο πειρατικό ειναι απο την εταιρεία Βουτηράκος , έχει πολλά πλοία που σε πάνε εκδρομές αλλά μόνο εκείνη έχει πειρατικό !! Θα ζήσω το όνειρο και έφυγα !!!!

Επόμενη μέρα απόγευμα στο πλοίο στις 5:30 !! Φευγούμε για ναυάγιο …Το προσωπικό άψογο !! χαμός απο κόσμο και Άγγλους ..κορίτσια να χορεύουν και να γελάνε ..μουσική παντού ..Yπέροχο συναίσθημα ..να βλέπεις απέραντο γαλάζιο και να ηρεμείς . να φυσαέι αεράκι και να βγάζεις φωτογραφίες όλα τα μέρη που περνάς ..λίγο κυμματάκι και φτάσαμε στο ναυάγιο !!

Ο απόλυτος χαμός λέμε !! να πέφτουν απο το καράβι να κάνουν μπάνιο και να δούν απο κοντά το πλοίο στην άμμο …δεν υπάρχουν λέξεις ..απλά τα χρώματα σαν ουράνιο τόξο …και κάπου εκεί στην ζάλη της μουσικής και της θαλασσας οι τελευταιές φωτογραφίες απο το ηλιοβασίλεμα και η κόρνα του πλοίου ότι φεύγουμε για πίσω ..

Ποτάκι και ηρεμία τώρα ..μουσική ακόμα πιο δυνατά και δρόμος επιστροφής για το λιμάνι ……..

Φωτάκια απο μακριά να λαμπυρίζουν …πιο φωτεινά τώρα ..Φτάσαμε .

 

Μαρία Δημητρέλλη ( είπα να κάνω μια προσπάθεια …)

Check Also

Η φλέβα της αγάπης ….

Όλα ξεκίνησαν από μια φλέβα !!! Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί φοράμε τη βέρα ή το …