Δευτέρα, 20 Μάιος 2019
Home / Μάθε να φεύγεις από εκεί που περισσεύεις

Μάθε να φεύγεις από εκεί που περισσεύεις

Καιρό τώρα έχεις καταλάβει πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα, πως η Σταχτοπούτα έχασε το γοβάκι της αλλά ο πρίγκιπας δεν γύρισε ποτέ πίσω για να της το φορέσει. »Παράταση» το ονόμασες και πορεύεσαι με αυτό μέχρι τα πράγματα να γίνουν ξανά όπως στην αρχή. Όμως φίλε μου κάτι ήξεραν όσοι είπαν πως άμα σπάσει το γυαλί δεν ξανά κολλάει.

 

Κάποιους θα τους ακούσεις να το λένε μια βαλίτσα εγωισμό, άλλοι πάλι θα το πουν αξιοπρέπεια, υπάρχουν και εκείνοι που θα τους ακούσεις να σου λένε »Κουράστηκα». Αν πάλι βρίσκεσαι στην κατηγορία όσων ανέχονται τις καταστάσεις πιστεύοντας πως είσαι εκείνος που θα καταφέρει να κάνει το αυτοκίνητο, διαστημόπλοιο τότε πρέπει να σου πω ότι λάθος συνεργείο διάλεξες.

Η αξιοπρέπεια είναι μεγάλη λέξη, κι όσο κι αν νομίζεις πως δεν πειράζει και να στην καταπατήσουν καμιά φορά, η μία θα γίνει δύο, οι δύο τρείς και ένας ατέρμονος κύκλος συμβιβασμών θα σε ακολουθεί μέχρι να γίνει το μπαμ! Δυστηχώς καμία κατάσταση που από την αρχή ξεκίνησε λάθος δεν έφτιαξε στην πορεία. Εσύ! Ο αγαπημένος ευαίσθητος που σε πιάνει το παράπονο καμιά φορά και θέλεις να σε εκτιμήσει ο άνθρωπος της καρδιάς σου … μάθε να φεύγεις από εκεί που περισσεύεις!

Μάζεψε σε μιά βαλίτσα όσο εγωισμό σου έχει απομείνει από τα πισωγυρίσματα, κούνα το χέρι σου σε ρυθμούς χαιρετισμού και κλείσε την πόρτα με θόρυβο! Όχι πως έχει καμία σημασία, αλλά έτσι για να πεις και εσύ πως έκανε ένα κρότο το φινάλε σου. Δεν θα σου πω πως θα γυρίσει, μα αλήθεια τι σημασία έχει να γυρίσει κάποιος που δεν σε εκτίμησε ποτέ; Αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα η ύπαρξη της θείας δίκης τότε μπορείς στον δρόμο για το σπίτι σου να σκέφτεσαι πως κάποια στιγμή θα δικαιωθείς, ίσως όχι από τον συγκεκριμένο άνθρωπο μα σίγουρα από την ζωή.

Πίστεψε σε εσένα και θα δεις πως ο κερδισμένος δεν είναι αυτός που αγαπήθηκε αλλά αυτός που αγάπησε. Γιατί; Γιατί αυτός που ξέρει να αγαπά και έχει ένα συναίσθημα ξύπνιο δεν θα τον αφήσει πίσω η ζωή. Θα έρθει αργά ή γρήγορα εκείνος που ξέρει να εκτιμά και θα περιγράφεις την προηγούμενη κατάσταση στους φίλους σου γελώντας. Όμως επειδή όλα στην ζωή μας είναι μαθήματα, να μην ξεχάσεις ποτέ σου όσα έζησες με τον λάθος άνθρωπο! Σε δίδαξε να είσαι δυνατός, επίμονος στα θέλω σου αλλά και την σημασία του σεβασμού! Εσύ να σέβεσαι, να μην γίνεις ίδιος. Εσύ να χαμογελάς, το χαμόγελο είναι ευτυχία και θα δεις πως η ίδια η ζωή θα σε ανταμείψει.

Σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές που θα πέσεις, θα ουρλιάζουν όλα μέσα σου και εσύ καθισμένος στον καναπέ του καινούργιου σπιτιού σου θα νιώθεις τα χέρια σου δεμένα. Δεν είναι δεμένα τα χέρια σου! Είναι απλά εκείνη η στιγμή που θα πρέπει να σηκώσεις το τηλέφωνο σου και να πεις στους φίλους σου πόσο σου έλειψαν. Βγες! Πες τους ένα εκατομμύριο φορές πως νιώθεις και άφησε τους να σου πουν εκείνοι με το καθαρό μυαλό τους, ότι περίσσευες εκεί και καλά έκανες που έφυγες. Αν αποφασίσεις να πιεις, δώστους να κρατάνε και το τηλέφωνο σου! Είναι κρίμα τέτοια επανάσταση να την χαλάσει ένα »Μου λείπεις» στις 3 τα ξημερώματα…

Αξίζεις κάτι καλύτερο καλέ μου φίλε, φύγε από εκεί που περισσεύεις και πήγαινε εκεί που ξέρουν να αγαπόυν!

 

Της Ιφιγένειας Κίκη

 

Check Also

Μεσοθεραπεία από την Tsioumas Clinic για να Ζούμε Όμορφα!

Η μεσοθεραπεία είναι η πρακτική της ενέσιμης διείσδυσης μικρών ποσοτήτων φαρμακευτικών ουσιών και/ή βιταμινών. Η …