Δευτέρα, 20 Μάιος 2019
Home / Δρόμοι Υγείας / Μιλώντας με την «ψυχή»… Αστρικά ταξίδια: τι είναι και πώς προκαλούνται

Μιλώντας με την «ψυχή»… Αστρικά ταξίδια: τι είναι και πώς προκαλούνται

Πολλές φορές ενδέχεται να έχετε ακούσει για τα αστικά ταξίδια. Αλλά και να μην έχετε ακούσει γι’ αυτά, σίγουρα έχετε βιώσει τουλάχιστον ένα, είτε συνειδητά, είτε εν αγνοία σας. Τι είναι όμως τα αστρικά ταξίδια; Για να κατανοηθεί το περιεχόμενο του όρου αυτού, πρέπει πρώτα να γίνει σαφές ότι το σώμα μας είναι μια υλική κατασκευή που φθείρεται στο χρόνο, μέσα στην οποία κατοικεί η ψυχή μας. Η ψυχή μας από την άλλη είναι μια ενέργεια άυλη και άφθαρτη και αποτελεί την κινητήριο δύναμη του σώματος μας. Ψυχή και σώμα συνδέονται με ένα είδος «ομφάλιου λώρου», την Άργυρο Χορδή. Η χορδή αυτή δεν έχει μήπως και είναι άυλη. Όταν η Άργυρος Χορδή σπάσει, τότε η ψυχή εγκαταλείπει το σώμα οριστικά και ταξιδεύει, ενώ το σώμα μας πεθαίνει.

Και αφού έγινε κατανοητός ο διαχωρισμός ψυχής και σώματος, τώρα μπορούμε να εξηγήσουμε τι είναι τα αστρικά ταξίδια. Ως αστρικά ταξίδια ορίζονται οι εξωπραγματικές – εξωσωματικές εμπειρίες που βρίσκονται κοντά στο θάνατο, κατά τις οποίες η ψυχή μας βγαίνει από το σώμα μας και ταξιδεύει ως ενέργεια, ενώ το σώμα μας βρίσκεται σε ύπνο REM (πολύ βαθύ στάδιο ύπνου). Οι εμπειρίες αυτές ονομάζονται «κοντά στο θάνατο», γιατί η ψυχή προσπαθεί να αποχωριστεί οριστικά το σώμα και να επέλθει θάνατος σ΄ αυτό, αλλά δεν το κάνει λόγω της αργυρούς χορδής που εξασφαλίζει την ενότητα ψυχής και σώματος. Κατά τη διάρκεια του αστρικού ταξιδιού, η αργυρός χορδή δεν σπάει, γι’ αυτό και δεν επέρχεται θάνατος στο σώμα (ο θάνατος επέρχεται μόνο με το σπάσιμο της χορδής). Αντίθετα η χορδή «τεντώνεται» όσο ταξιδεύει η ψυχή, γι’ αυτό και η ψυχή επιστρέφει στον οίκο της. Η ίδια η χορδή είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά των εντυπώσεων και των αναμνήσεων από την ψυχή στο σώμα και από το σώμα στην ψυχή. Επίσης, η αργυρός χορδή είναι αυτή που ευθύνεται για την προστασία ψυχής και σώματος. Για παράδειγμα, όταν, κατά τη διάρκεια ενός αστρικού ταξιδιού, το σώμα κινδυνέψει ή φοβηθεί η ψυχή, τότε η χορδή τραβά αυτόματα την ψυχή πίσω στο σώμα. Εν ολίγοις, θα μπορούσαμε να πούμε πως η άργυρος χορδή λειτουργεί και ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ ψυχής και σώματος και διασφαλίζει παράλληλα την ασφάλεια και των δύο.

Για να δούμε όμως, τι αίσθηση μας αφήνουν τα αστρικά ταξίδια. Τα ταξίδια αυτά συνήθως γίνονται ασυνείδητα, όταν το σώμα μας κοιμάται πολύ βαθιά. Μπορούν όμως να συμβούν και συνειδητά, κατά βούληση, μέσω κάποιων τεχνικών που ονομάζονται «αστρικές προβολές», πράγμα που απαιτεί χρόνο, συγκέντρωση, ηρεμία, υπομονή και επιμονή. Παρόλα αυτά, η εμπειρία ενός ταξιδιού μπορεί να μην γίνει καν αντιληπτή, όταν η ψυχή επανέλθει αρμονικά στο σώμα και το σώμα ξυπνήσει ομαλά από τον βαθύ ύπνο. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου η επιστροφή της ψυχής στο κοιμισμένο σώμα γίνεται πολύ βίαια, όπως, για παράδειγμα, σε περίπτωση πτώσης από το κρεβάτι, στο άκουσμα ενός δυνατού θορύβου ή σε περίπτωση σεισμού. Όταν λοιπόν η ψυχή επιστρέψει βίαια στο σώμα, τότε το σώμα βιώνει μια κατάσταση «σοκ», που εκδηλώνεται με ταχυπαλμία, πόνο στο στήθος, αδυναμία κίνησης και αδυναμία ομιλίας. Τα συμπτώματα αυτά δηλώνουν ότι το ταξίδι αυτό έληξε απότομα και ο οργανισμός μας χρειάζεται λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί ξανά στην νέα πραγματικότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μνήμες από την εμπειρία του αστρικού ταξιδιού δύσκολα απομνημονεύονται. Συχνά περνούν στο υποσυνείδητο και ξεχνιούνται ή αφήνουν την αίσθηση ενός θολού ονείρου.

Όπως είπαμε και παραπάνω, τα ταξίδια αυτά, ως επί το πλείστον, γίνονται ασυνείδητα και δεν τα αισθανόμαστε όταν πραγματοποιούνται ομαλά. Υπάρχουν όμως κάποιες περιπτώσεις που το ταξίδι μπορεί να γίνει πιο ζωντανό. Ωστόσο, ακόμα και αυτά τα ενδεχόμενα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που νιώσετε την ψυχή σας να έχει βγει από το σώμα σας την ώρα που κοιμάστε, μπορείτε να την βοηθήσετε να επιστρέψει, σκεπτόμενοι έντονα και απόλυτα το σώμα σας. Αν όμως νιώσετε τον διπλανό σας σε ανάλογη κατάσταση την ώρα που κοιμάται, ξυπνήστε τον ήρεμα, ακουμπώντας τον απαλά, χωρίς φωνές και δυνατά χτυπήματα. Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα του θα αντιδράσει στο απαλό άγγιγμα που ένιωσε, και η ψυχή θα επιστρέψει αυτόματα και αρμονικά στο σώμα της, χωρίς το σώμα να υποστεί κάποιο σοκ.

Παρόλα αυτά, τα αστρικά ταξίδια είναι κάτι ακίνδυνο και δεν πρέπει να μας τρομάζουν, γιατί είναι απλώς μια άλλη διάσταση του εαυτού μας, με την οποία δεν είμαστε εξοικειωμένοι (τουλάχιστον σε αρχικό στάδιο, όταν γίνονται ακούσια). Μάλιστα, μπορούμε να τα ελέγξουμε, σε σημείο τέτοιο που να γίνουμε εμείς οι ίδιοι καθοδηγητές των ταξιδιών μας. Γιατί τα ταξίδια αυτά βασίζονται στη δύναμη του νου μας… Και η δύναμη του νου μας είναι πιο μεγάλη απ’ όσο νομίζουμε!

 

Της Ελισάβετ Κουτρούλη,

Πανεπιστήμιο Κρήτης – Τμήμα Ψυχολογίας

 

 

Συντακτική Επιμέλεια: Ιφιγένεια Κίκη

Check Also

Botox από το Tsioumas Clinic για να Ζούμε Όμορφα!

Το λεγόμενο Botox είναι μια απλή, μη χειρουργική φαρμακευτική διαδικασία αντιμετώπισης και λείανσης των ρυτίδων …