Τρίτη, 16 Οκτώβριος 2018
Home / Μύρισε Ελλάδα / Μαγειρική / Νιόκι Πατάτας / Μύρισε Ελλάδα – Guest Σεφ ο Κωνσταντίνος Κανταρτζής

Νιόκι Πατάτας / Μύρισε Ελλάδα – Guest Σεφ ο Κωνσταντίνος Κανταρτζής

Το Cash & Carry 24 Hours, θέλει να δοκιμάζουμε πάντα τις πιο λαχταριστές συνταγές! Γι΄αυτο και επιλέγει υπέροχες γεύσεις στο Μύρισε Ελλάδα!

Αυτή την εβδομάδα το Μύρισε Ελλάδα είχε την χαρά και την τιμή να φιλοξενεί τον Κωνσταντίνο Κανταρτζή, ο οποίος μας μαγείρεψε Νιόκι Πατάτας!

Για την συνταγή χρησιμοποίησε:

  • 100γρ. Νιόκι
  • 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτάλι του γλυκού Πέστο Βασιλικού
  • λίγα φύλλα Baby σπανάκι
  • Κατά προτίμηση Γραβιέρα Κρήτης
  • 3 τεμάχια λιαστή ντομάτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Η θρεπτική αξία της πατάτας είναι σημαντική αλλά επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο παρασκευής της αλλά και από τις συνθήκες και τη διάρκεια συντήρησής της. Η πατάτα αποτελείται από 78-80% νερό, 18-20% άμυλο, 1,5-2% πρωτεΐνες και 1% βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Κυρίαρχο θρεπτικό συστατικό στην πατάτα αποτελούν οι υδατάνθρακες, με την μορφή αμύλου. Οι υδατάνθρακες παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό για τις σωματικές δραστηριότητες του και βοηθούν στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα. Συνοπτικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι μια πατάτα 100 γραμμαρίων περιέχει 17,7 γρ υδατανθράκων, 2,1 γρ πρωτεΐνης και 0,1 γρ λίπους.

Ενα άλλο πολύ σημαντικό συστατικό της πατάτας είναι οι φυτικές ή εδώδιμες ίνες του. Οι φυτικές ίνες βρίσκονται κυρίως στην φλούδα των φρούτων και λαχανικών και το ίδιο ισχύει και για την πατάτα. Επιπλέον, οι πατάτες περιέχουν κάλιο, βιταμίνη C και Β6 καθώς και φυλλικό οξύ, απαραίτητο για την ανάπτυξη των κυττάρων.

 

Δείτε την υπέροχη συνταγή του Κωνσταντίνου Κανταρτζή και δοκιμάστε την στο σπίτι σας!

 

Επιμέλεια Σύνταξης: Ιφιγένεια Κίκη

Check Also

Η ιστορία της μπουγάτσας / Filo Filo

Επισκεφθήκαμε το μουγατσοπωλείο Filo Filo στην Καλλιθέα! Στο κατάστημα Filo Filo θα βρείτε την αυθεντική …