Κυριακή, 22 Ιούλιος 2018
Home / Μύρισε Ελλάδα / Γλυκά / Νηστίσιμο τσουρέκι!!!

Νηστίσιμο τσουρέκι!!!

Σήμερα σας έχω καταπληκτική συνταγή για νόστιμο και λαχταριστό τσουρέκι για όλους όσους νηστεύουν και θα ήθελαν να γευτούν ένα γλυκάκι!!!

Πιστέψτε μας… Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!!!

Υλικά που θα χρειαστούμε :

Για τη μαγιά

  • 1 κύβο μαγιά φρέσκια
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • ½  κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ αλεύρι
  • 140 ml νερό

Για το τσουρέκι

  • ¼  κ.γ. μαχλέπι
  • ¼ κ.γ. μαστίχα
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 120 ml σπορέλαιο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 700 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. μέλι αραιωμένο με νερό
  • 40 γρ. αμύγδαλα

Εκτέλεση :

Για τη μαγιά

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της μαγιάς και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 20-30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Για τη μαστίχα

Για να γίνει η μαστίχα σκόνη την χτυπάμε στο μπλέντερ με 1 κ.σ. ζάχαρη.

Για τη ζύμη

Bάζουμε το σπορέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ με το γάντζο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το μαχλέπι, τη μαστίχα, τη βανίλια και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και τη φουσκωμένη μαγιά και ζυμώνουμε. Τοποθετούμε ε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο και να γίνει η ζύμη μας μαλακή και ελαστική και την αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 1 ώρα να φουσκώσει. Πλάθουμε τα τσουρέκια σε πλεξούδες και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Στην συνέχεια προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Τα αλείφουμε με αραιωμένο μέλι με νερό και τα πασπαλίζουμε με αμύγδαλα. Ψήνουμε για 35 λεπτά.

Έτοιμο!!!

Καλή σας απόλαυση!!!

Με την υπογραφή της Ανδριάνας Μπουρνάκη

Check Also

Χούμους με ταχίνι και αβοκάντο!!!

Σήμερα σας έχω καταπληκτική συνταγή για χούμους με ταχίνι και αβοκάντο για να γλείφετε τα …