Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος 2019
Home / Δρόμοι Υγείας / Ο Δημήτρης Μπούνιας αναλύει… τα οφέλη του Kick Boxing στην παιδική ηλικία!

Ο Δημήτρης Μπούνιας αναλύει… τα οφέλη του Kick Boxing στην παιδική ηλικία!

Τα περισσότερα παιδιά στις μέρες μας είναι αρκετά ενεργητικά και ένας τρόπος για να διοχετεύσουν σωστά την ενέργεια τους δεν είναι παρά να αρχίσουν το Κick Βoxing.

To Κick Βoxing όσο παρεξηγημένο και αν έχει υπάρξει στο παρελθόν, αποδεδειγμένα αποτελεί ένα αρκετά ασφαλές άθλημα παρά τις απαιτήσεις που έχει.

Μία καλή ηλικία να το ξεκινήσουν τα παιδιά είναι 5 ετών. Στο ξεκίνημα τους γνωρίζουν τα βασικά χαρακτηριστικά του αθλήματος, χωρίς να υπάρχει η απαίτηση της τελειότητας σε αυτήν την ηλικία από τον προπονητή. Σε συνδυασμό με διάφορες αθλοπαιδιές, το μάθημα γίνεται διασκεδαστικό για το παιδί, το οποίο ξεφεύγει από την καθημερινή πίεση των σχολικών υποχρεώσεων. Επιπλέον, με ασκήσεις ισορροπίας γνωρίζεται με την κινησιολογία του σώματός του.

Δεν είναι απαραίτητο να συμμετέχει από την αρχή σε αγώνες και να έρχεται σε πλήρη επαφή με τον αντίπαλο (Sparring). Όσο μεγαλώνει και μαθαίνει σωστά την τεχνική θα θέλει από μόνο του να εφαρμόσει πρακτικά τις γνώσεις του και να μπει στην διαδικασία του ανταγωνισμού. Επομένως, θα ξεκινήσει να αποκτά εμπιστοσύνη στον εαυτό του, έχοντας κερδίσει πρώτα την εμπιστοσύνη του δασκάλου- εκπαιδευτή του.

Σημαντικό χαρακτηριστικό που κερδίζει το παιδί είναι η πειθαρχεία, εφόσον οι σχολές μαχητικών αθλημάτων-πολεμικών τεχνών απαιτούν σεβασμό όχι μόνο στους συναθλητές του αλλά και προς το χώρο άθλησης. Έτσι, με την έννοια του ευ αγωνίζεσθαι καλλιεργούνται οι ηθικές αξίες, μαθαίνοντας τα παιδιά την έννοια του ορίου.

Μέσω του kick boxing τα παιδιά αποκτούν αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση -σημαντικά χαρακτηριστικά για νέους με χαμηλή αυτοεκτίμηση-. Επίσης, το συγκεκριμένο άθλημα χρειάζεται συγκέντρωση, άρα διδάσκονται την έννοια της εστίασης για την εκτέλεση οποιασδήποτε τεχνικής, εφόδιο πολύ σημαντικό για την μετέπειτα ζωή τους. Επιπροσθέτως, τα παιδιά με επιθετική συμπεριφορά μαθαίνουν να ελέγχουν τα νεύρα και την οργή τους -ξεσπάσματα που προέρχονται από το αίσθημα του φόβου-.

Τέλος, είναι σημαντικό ότι το παιδί αποκτά ένα υγιές σώμα αυξάνοντας αρκετά την δύναμη και την αντοχή του και μαθαίνει τον τρόπο για να προστατεύει την σωματική του ακεραιότητα.

Ίσως αν αναλογιστείτε καλύτερα τα οφέλη του kick boxing, εκτός από τα παιδιά σας, να το ξεκινήσετε και εσείς οι ίδιοι!

Του Δημήτρη Μπούνια, Αθλητής του Kick Boxing

 

Συντακτική Επιμέλεια : Ιφιγένεια Κίκη

Check Also

Καταπολέμηση της ακμής για να Ζούμε Όμορφα!

Ακούμε συχνά διάφορες θεραπείες για την ακμή που τελικά αποδεικνύονται αναποτελεσματικές. Ίσως είναι καλύτερα λοιπόν …