Παρασκευή, 13 Δεκέμβριος 2019
Home / Δρόμοι Υγείας / Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Ρετινόλη!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Ρετινόλη!

Η ρετινόλη είναι η ενεργή μορφή βιταμίνης Α που είναι η πιο σημαντική βιταμίνη του δέρματος αφού έχει έναν θεμελιώδη ρόλο στον έλεγχο των βασικών λειτουργιών των κυττάρων του δέρματος.

Παρά την πληθώρα καινοτομικών συστατικών, φαίνεται ότι τίποτε δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τη ρετινόλη, η οποία αποδεικνύει συνεχώς την αξία της προσφέροντας απτά, ορατά αποτελέσματα στο δέρμα. Ωστόσο, αν και πολλοί ορκίζονται στο όνομά της, υπάρχουν άλλοι τόσοι που τη φοβούνται.

Ιδιότητες ρετινόλης

  • Ενισχύει τη σύνθεση του κολλαγόνου
  • Ρυθμίζει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων
  • Καταπολεμά τα πρώτα σημάδια γήρανσης
  • Μειώνει ορατά τις ρυτίδες
  • Ενισχύει την αναδόμηση του δέρματος
  • Έχει κερατολυτική δράση απολεπίζοντας ήπια

Η δράση της

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, αυτό το ενεργό συστατικό – παράγωγο της βιταμίνης Α είναι ένα εξαιρετικό συστατικό, που κυριολεκτικά μεταμορφώνει την επιδερμίδα προς το καλύτερο, αρκεί να ξέρουμε πώς να την αντιμετωπίζουμε. Ωστόσο κυκλοφορούν τόσο πολλά προϊόντα με ρετινόλη που δεν ξέρουμε τι να επιλέξουμε.

Η ρετινόλη ενδείκνυται να εφαρμόζεται το βράδυ μετά τον καθαρισμό διότι είναι ένα φωτοευαίσθητο συστατικό που εξουδετερώνεται από τον ήλιο και τον αέρα. Και όχι μόνο. Ενίοτε προκαλεί ερεθισμούς στο δέρμα: Κοκκινίλες, ξεφλούδισμα και «ξεσπάσματα». Γι’ αυτό πολλοί διστάζουν να τη χρησιμοποιήσουν. Αν και έχουν ακουστεί πολλά για αυτήν, δεν χρειάζεται να την παίρνουμε από φόβο. Αρκεί να ακολουθήσουμε σωστά τις οδηγίες των ειδικών.

Η ρετινόλη διεγείρει τις λειτουργίες του δέρματος και προσφέρει τεράστια βελτίωση στην όψη μας. Το δέρμα αποκτά σφριγηλότητα, μειώνει τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες, τις ουλές από ακμή, τα μαύρα στίγματα, τις δυσχρωμίες, αποκτά πιο ζωηρό τόνο και ανανεωμένη όψη φρεσκάδας. Ωστόσο, ακριβώς επειδή πρόκειται για ένα δραστικό συστατικό, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας το ποσοστό που θα χρησιμοποιήσουμε.

Φανταστείτε τη ρετινόλη σαν κάποιο φάρμακο για τη γρίπη. Αν πάω στο φαρμακείο και βρω το ίδιο φάρμακο σε μάξιμουμ δράση, θα προτιμήσω αυτό. Όμως θα πρέπει να ακολουθήσω σωστά τις οδηγίες του για να μην προκαλέσω ζημιά στον εαυτό μου. Το ίδιο ισχύει και με το συγκεκριμένο συστατικό. Πολλοί δεν ξέρουν πώς να το αντιμετωπίσουν. Με αποτέλεσμα να αποδυναμώνουν το δέρμα τους αντί να το ενισχύουν.

*Το συστατικό που ταιριάζει απόλυτα με τη ρετινόλη είναι η βιταμίνη Ε, η οποία μας επιτρέπει να αυξήσουμε και τη συγκέντρωσή της. Παράλληλα οι δύο αυτές βιταμίνες «συνεργάζονται» άψογα μεταξύ τους βοηθώντας η μία στην απορρόφηση της άλλης.

 

Check Also

Γιαούρτι το αγαπημένο μας

Αγαπάμε το γιαούρτι Για το γιαούρτι τα βακτήρια αυτά πρέπει να είναι <<ζωντάνα >> στο …