Τετάρτη, 2 Δεκέμβριος 2020
Home / Καλλωπίζουμε / Μαλλιά / Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την ισιωτική θεραπεία κερατίνης

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την ισιωτική θεραπεία κερατίνης

Όπως συμβαίνει με τις ανταύγειες, το contouring και διάφορες άλλες νέες τεχνικές στον τομέα της ομορφιάς, έτσι και η ισιωτική θεραπεία της κερατίνης, είναι ένα κεφάλαιο που αξίζει να συζητηθεί. Εάν λοιπόν η κολλητή σου φίλη ή ακόμη και κάποια γνωστή σου το έχει δοκιμάσει και έχει μείνει ευχαριστημένη, τότε είναι πολύ πιθανό να θέλεις και εσύ να προχωρήσεις στην γνωστή Brazilian Keratin. Στην περίπτωση που το στέγνωμα και το ίσιωμα των μαλλιών σου αποτελεί μαρτύριο τότε η εν λόγω θεραπεία είναι πολύ πιθανό να σε βοηθήσει. Ωστόσο οι διάφορες ποικιλίες της όπως και οι χώροι στους οποίους πραγματοποιείται, καθιστούν την περιήγηση στον κόσμο της κερατίνης αρκετά πιο δύσκολη απ´ότι στην πραγματικότητα.
Γι᾽αυτό τον λόγο σου παραθέτουμε μερικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεις πριν προβείς στην θεραπεία, αλλά και τι πρέπει να κάνεις για να κρατήσεις το λείο της αποτέλεσμα για όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό.

1. Τα μαλλιά αποτελούνται από κερατίνη, επομένως αυτό που κάνει η θεραπεία είναι να συμπληρώνει τεχνητά την χαμένη τους κερατίνη εξαιτίας του styling και των βαφών. Ενδεχομένως λοιπόν μετά την θεραπεία, να παρατηρήσεις στα μαλλιά σου μια έξτρα λάμψη όπως επίσης και μια αλλαγή στο χρώμα. Στις ξανθιές η κερατίνη έχει διαφορετική επίδραση απ´ότι στις μελαχρινές, γι᾽αυτό προηγουμένως καλύτερα συζήτησε το με τον κομμωτή σου.

2. Είναι πολύ σημαντικό μετά την θεραπεία να προμηθευτείς κάποιο σαμπουάν χωρίς άλατα (sulfate free). Αυτή την στιγμή στην ευρεία αγορά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο (στην Ελλάδα τουλάχιστον), γι´αυτό τον λόγο είναι καλύτερο να τα αναζητήσεις στα κομμωτήρια. Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσεις το μακροχρόνιο αποτέλεσμα της θεραπείας.

3. Έχε στον νου σου πως αφότου προχωρήσεις στην ισιωτική θεραπεία της κερατίνης, θα πρέπει να ξεχάσεις τις μάσκες αναδόμησης καθώς εισχωρούν στην τρίχα και «πετούν» έξω το προϊόν της κερατίνης. Είναι προτιμότερο να αρκεστείς στην μαλακτική κρέμα και τα ενυδατικά λάδια.

4. Σχεδόν σε όλες τις κερατίνες είναι πολύ σημαντικό, αφού την πραγματοποιήσεις, να μείνεις μακριά από το νερό για τουλάχιστον 48 ώρες. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πιάσεις τα μαλλιά σου, ούτε να ιδρώσεις. Εάν ωστόσο κάτι από τα δύο τελευταία συμβεί, πέρασε τα μαλλιά σου με την ισιωτική πρέσα προκειμένου να παραμείνουν απόλυτα ίσια για αυτές τις 48 απαιτούμενες ώρες.

5. Όταν θα έρθει η ώρα να τα λούσεις, προσπάθησε να παρατείνεις την διαδικασία κάνοντας ένα ξέπλυμα μόνο με νερό. Στην συνέχεια άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά. Εάν κρατηθείς και τελικά λουστείς μία μέρα μετά, να είσαι σίγουρη πως το λείο αποτέλεσμα θα είναι εμφανές στα μαλλιά σου για πολύ περισσότερο καιρό.
Πηγή: madamefigaro.gr

Check Also

Σπιτικές μάσκες για τέλεια λαμπερά μαλλιά!!!

Όλες μας θέλουμε να έχουμε τέλεια λαμπερά μαλλιά και χωρίς ίχνος ψαλίδας!!! Γι’ αυτό εμείς …