Πέμπτη, 21 Ιανουάριος 2021
Home / Καλλωπίζουμε / Πως να διαλέξεις σκούρο κραγιόν ανάλογα με την επιδερμίδα σου;

Πως να διαλέξεις σκούρο κραγιόν ανάλογα με την επιδερμίδα σου;

Το σκούρο κραγιόν είναι απόλυτη τάση στη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο!

Χαρίζει ένα έντονο, δραματικό λουκ στα χείλη, δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα και κάνει το λουκ απολύτως σικάτο. Θέλει όμως προσοχή, διότι καθώς μιλάμε για έντονα χρώματα, το παραμικρό λάθος είναι ορατό είτε στην απόχρωση είτε στην εφαρμογή!

Πως να διαλέξεις σκούρο κραγιόν ανάλογα με την επιδερμίδα σου;

  • Επιδερμίδα ανοιχτόχρωμη

Οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες θέλουν προσοχή!

Είναι πολύ εύκολο να δείξει είτε υπερβολικό, είτε υπερβολικά «ξεθωριασμένο» – ειδικά αν έχουμε ξανθά ή κόκκινα μαλλιά. Οι σωστές αποχρώσεις του σκούρου κραγιόν είναι κυρίως όσες έχουν βάση το μωβ, αλλά και οι βυσσινιές με μια κόκκινη πινελιά.

  • Επιδερμίδα σταρένια

Η σταρένια επιδερμίδα είναι ανοιχτή σε περισσότερες επιλογές, κυρίως επειδή εδώ παίζουμε με πιο ουδέτερες αποχρώσεις και δεν υπάρχει τόσο μεγάλος κίνδυνος να δείχνουμε goth ή υπερβολικές. Επιπλέον, οι περισσότερες Ελληνίδες έχουν αυτή την επιδερμίδα. Το βαθύ δαμασκηνί είναι ξεκάθαρα η καλύτερη επιλογή, διότι το φυσικό του χρώμα δένει άριστα με τον τόνο του δέρματος.

  • Επιδερμίδα σκούρα

Εάν έχετε μαυρισμένη επιδερμίδα ή γενικά λίγο πιο σκούρα από τη σταρένια (συνήθως αυτό το χρώμα παίρνουν οι σταρένιες που μαυρίζουν το καλοκαίρι) σας ταιριάζουν τα χρώματα με βάση το κόκκινο και το καφέ, επειδή η επιδερμίδα σας κυμαίνεται γενικά σε θερμούς τόνους. Συγκεκριμένα, ένα κραγιόν σε απόχρωση βαθύ μπορντό θα δείχνει ιδανικό!

 

Σχεδόν κάθε τύπος κραγιόν είναι για όλες, αρκεί να το διαλέξουμε σωστά. Σε αυτή την περίπτωση, θα δημιουργήσει το αποτέλεσμα που θέλουμε, αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά μας. Μην ξεχάσετε να κάνετε το περίγραμμα πρώτα με μολύβι χειλιών, και ταυτόχρονα να μην τονίσετε πολύ τα μάτια σας για να υπάρχει ισορροπία!

Check Also

Εδώ θα βρεις τον τρόπο για να βάζεις τέλεια το eyeliner σου!

Ας μιλήσουμε για το eyeliner, αυτό το προϊόν που με μια κίνηση μπορεί να σου …