Κυριακή, 20 Οκτώβριος 2019
Home / Zούμε Όμορφα / Πως θα αντιμετωπίσεις την λιγούρα;

Πως θα αντιμετωπίσεις την λιγούρα;

Τι είναι η λιγούρα στο στομάχι;

Οι περισσότεροι ερευνητές προσδιορίζουν μια λιγούρα ως μια έντονη επιθυμία για την κατανάλωση μιας συγκεκριμένης τροφής.

Πώς να χειριστείς τη λιγούρα στο στομάχι;

Παρότι αυτές έχουν να κάνουν με πολλούς παράγοντες και είναι εξατομικευμένες, έρευνα δείχνει πως δεν είναι απαραίτητο να δυναμιτίζουν τις προσπάθειές σου να αδυνατίσεις. Σε μελέτη  διαπιστώνεται ήδη πως το 94% των συμμετεχόντων, παρότι ένιωθαν λιγούρες στη διάρκεια μιας εξάμηνης δίαιτας, τελικά κατάφεραν να χάσουν βάρος μαθαίνοντας πώς να τις διαχειρίζονται.

Και καθώς οι τεχνικές για να διαχειριστεί κανείς τις λιγούρες είναι τόσο μοναδικές όσο και οι ίδιες οι επιθυμίες, θα πρέπει να κάνεις δοκιμές για να βρεις ποια στρατηγική ταιριάζει σε εσένα. Ωστόσο, μια διαφορετική μελέτη δείχνει πως είναι περισσότερες οι πιθανότητες να αντισταθείς σε μια λιγούρα στο στομάχι, όταν διαθέτεις ένα σχέδιο δράσης προτού προκύψει αυτή. Με αυτό υπόψη αποφάσισε αν θα καταπολεμήσεις την επιθυμία ή αν θα την τροφοδοτήσεις με βάση τη λογική. Κάθε προσέγγιση μπορεί να λειτουργήσει αν το κάνεις σωστά.

Ποιοι είναι οι τρόποι για να καταπολεμήσεις τη λιγούρα στο στομάχι;

  • Απόφυγε να έχεις στο σπίτι σου τροφές που λιγουρεύεσαι, μη χαζεύεις φαγητά και συνταγές
  • Το βράδυ αυξάνεται ο κίνδυνος να υποκύψεις στις λιγούρες, οπότε απέφυγε επιδρομές στο ψυγείο
  • Φαντάσου μια μυρωδιά, όπως το φρεσκοκομμένο γρασίδι ή τη βενζίνη, να παίρνει στον εγκέφαλό σου τη θέση που καταλαμβάνει μια λιγούρα. Συγκεντρώσου για μερικά λεπτά στη μυρωδιά και αυτό μπορεί να μειώσει την ένταση της επιθυμίας σου.
  • Μην πεις «όχι», θα βάλεις το σώμα και τον εγκέφαλό σου σε κατάσταση εκνευρισμού. Αντίθετα, η αναβολή της ικανοποίησής σου μπορεί να μειώσει την ένταση της στιγμής και έρευνα δείχνει πως είναι λιγότερο πιθανό να υποκύψεις στον πειρασμό αργότερα.
  • Μην προσπαθείς να αποδιώξεις την επιθυμία, ούτε να την αγνοήσεις, ούτε να τιμωρήσεις τον εαυτό σου γι’ αυτό απλώς προσπάθησε να συνυπάρξεις με αυτή την αίσθηση.

Πληροφορίες από το shape.gr

Check Also

Η Μαρία στη Ζάκυνθο … με πειρατικό !!!

Αν μου έλεγες κάποτε ότι θα ξαναπήγαινα , θα σου έλεγα δεν υπάρχει περίπτωση ! …