Παρασκευή, 22 Μάρτιος 2019
Home / Zούμε Όμορφα / Premier League / Αθλητική Επικαιρότητα με τον Κωνσταντίνο Καλαϊτζίδη

Premier League / Αθλητική Επικαιρότητα με τον Κωνσταντίνο Καλαϊτζίδη

Μετά από μια παύση κάποιων εβδομάδων επιστρέφουμε. Σημερινό θέμα είναι τα τεκταινόμενα στο πιο πλούσιο και ίσως πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα όλου του κόσμου. Μιλάμε φυσικά για την αγγλική Premier League.

Πέρσι είχαμε την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία της Μάντσεστερ Σίτι υπό την καθοδήγηση του Πεπ Γκουαρντιόλα, η οποία σάρωσε τα πάντα στο διάβα της και κατέκτησε επάξια τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Αγγλίας. Να με συγχωρούν οι φίλαθλοι των «Πολιτών» αλλά ελπίζουμε την φετινή σεζόν να μην γνωρίζουμε από τόσο νωρίς τον πρωταθλητή. Βέβαια έτσι όπως έχει ξεκινήσει η σεζόν φαίνεται πως η Μάντσεστερ Σίτι είναι και πάλι το τεράστιο φαβορί, όμως υπάρχουν μερικές ομάδες που ίσως να μπορούν να την εκθρονίσουν.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγωνιστικών δεν γίνεται να μας βοηθήσουν να βάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία της σεζόν, όμως μία πρώτη εικόνα έχει ήδη σχηματιστεί. Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που ήταν ανέκαθεν 2-3 ταχυτήτων, μόνο που στην πρώτη ταχύτητα συνήθως ανήκουν 2-3, άντε 4 ομάδες. Φέτος υπάρχουν αρκετές ομάδες που έχουν προϋποθέσεις για μεγάλα πράγματα, ενώ όλες οι υπόλοιπες είναι έτοιμες να αρπάξουν κάθε ευκαιρία. Όλες έχουν επενδύσει το αναλογικά με τις δυνατότητες τους ενώ πιστεύω πως δεν υπάρχει ρόστερ το οποίο να θεωρείται ελλιπές. Οι νεοφώτιστες ενισχύθηκαν αρκετά, οι μεγάλες ομάδες (πλην της Τότεναμ) ενισχύθηκαν τόσο όσο, ενώ οι ομάδες της μέσης του περυσινού ταμπλό επένδυσαν για να έχουν καλύτερη τύχη φέτος. Με λίγα λόγια υπάρχουν 20 ομάδες έτοιμες για σκληρές μάχες, που δεν θα χαριστούν σε κανέναν και που θα κυνηγήσουν το καλύτερο με αξιώσεις. Αυτό άλλωστε μας αρέσει στην Premier League, το στοιχείο της έκπληξης ελλοχεύει πάντα και παντού.

Στην Αγγλία λοιπόν, όπου το ποδόσφαιρο έχει γίνει επιστήμη, παίζεται η καλύτερη μπάλα που μπορεί να δεις. Και πίστεψε με, αυτό που θα δεις κατά τη διάρκεια της σεζόν θα ξεπεράσει τη φαντασία σου.

Καλή αγωνιστική σεζόν και καλή απόλαυση!

 

Του Κωνσταντίνου Καλαϊτζίδη

Check Also

Ποιες είναι οι δέκα καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ταξιδέψετε;

Ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ταξιδέψετε; Την πρώτη θέση κατακτά η …