Πέμπτη, 21 Μάρτιος 2019
Home / Καλλωπίζουμε / Tips / Πρόσθεσε στη ζωή σου το σωστό ντεμακιγιάζ!

Πρόσθεσε στη ζωή σου το σωστό ντεμακιγιάζ!

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνεται πρωί και βράδυ και όχι μόνο για να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ αλλά και τους περιβαλλοντικούς ρύπους και το σμήγμα τα οποία επικάθονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας με αποτέλεσμα να φράζουν τους πόρους και να δημιουργούνται σπυράκια.

Εσύ ξέρεις ποια είναι η σωστή διαδικασία;

Καθαρισμός προσώπου: γαλάκτωμα ή gel;
Αυτό εξαρτάται τόσο από τον τύπο της επιδερμίδας μας όσο και από την εποχή. Το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα που οι περισσότερες νιώθουμε την επιδερμίδα μας ξηρή καθώς και μια αίσθηση τραβήγματος, το γαλάκτωμα είναι προτιμότερο από το gel, ενώ το καλοκαίρι το αντίθετο. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, προτίμησε solutions αντί για γαλάκτωμα που δεν περιέχουν οινόπνευμα.
Η σωστή κίνηση
Τοποθετούμε αρκετή ποσότητα γαλακτώματος σε pom pon και ξεκινάμε το ντεμακιγιάζ από το λαιμό και προς τα πάνω ακολουθώντας πάντα ανοδικές κινήσεις. Ο λόγος; Μακροπρόθεσμα οι καθοδικές κινήσεις μπορεί να προκαλέσουν χαλάρωση.
Plus: με τις κατάλληλες κινήσεις προκαλείται υπεραιμία και το πρόσωπο αποκτά ένα ροδαλό χρώμα υγείας.
Ντεμακιγιάζ ματιών
Για τα μάτια πρέπει να χρησιμοποιούμε εξειδικευμένα ντεμακιγιάζ ματιών ώστε αφενός να αποφύγουμε τους ερεθισμούς και το τσούξιμο και αφετέρου να αφαιρέσουμε σωστά κάθε υπόλειμμα μάσκαρα και σκιάς. Εδώ, ο σωστός τρόπος είναι ο εξής: κλείνουμε τα μάτια και περνάμε το εμποτισμένο pom pon απαλά πάνω στα βλέφαρα με φορά από πάνω προς τα κάτω. Έπειτα, ανοίγουμε τα μάτια μας και χρησιμοποιούμε ένα νέο pom pon μόνο στις άνω βλεφαρίδες με φορά από κάτω προς τα πάνω για να αφαιρέσουμε εντελώς τη μάσκαρα. Αποφεύγουμε να τρίψουμε ή να χρησιμοποιήσουμε το pom pon οριζόντια διότι μακροπρόθεσμα θα κάνουμε τις βλεφαρίδες μας αδύναμες.
Μαντηλάκια ντεμακιγιάζ: τα εναλλακτικά!
Τα μαντηλάκι ντεμακιγιάζ είναι η πιο γρήγορη και safe λύση αν θέλεις να εξοικονομήσεις χρόνο. Επιπλέον, η πρακτική τους συσκευασία είναι ιδανική για να τα έχεις μαζί σου παντού και πάντα. Ένα καλό tip είναι, αν δεν είσαι μακιγιαρισμένη στο γραφείο, να τα χρησιμοποιείς στο μέσο της ημέρας ώστε να δώσεις ένα boost στην επιδερμίδα σου και να απαλλαγείς από τους περιβαλλοντικούς ρύπους που μπορεί να επικάθονται πάνω του (ειδικά, αν μέσα στο γραφείο υπάρχει κλιματισμός ή μοκέτα, εστίες μικροβίων ή αν καπνίζεις). Έπειτα, χρησιμοποίησε ένα spray προσώπου και θα έχεις αναζωογονηθεί σε χρόνο ρεκόρ!

Check Also

Σωστή χρήση του concealer σου για να Ζεις Όμορφα!

Το concealer είναι αναμφισβήτητα αγαπητό από όλες τις γυναίκες. Κρύβει τους μαύρους κύκλους, την κούραση, και σε …