Τρίτη, 16 Οκτώβριος 2018
Home / Δοκιμάζουμε / Ψητά λαχανικά με ταχίνι και πέστο!!!

Ψητά λαχανικά με ταχίνι και πέστο!!!

Σήμερα σας έχουμε super φαγητό δυναμωτικό και προπάντων πεντανόστιμο.

Πάμε όμως να δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 400 γρ. καρότα, καθαρισμένα
  • 500 γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη
  • 1 φινόκιο
  • 400 γρ. πατάτες, καθαρισμένες
  • 400 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες
  • 700 γρ. κολοκύθα χωρίς φλούδα και σπόρια
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα ταχινιού

  • 100 γρ. ταχίνι
  • 60 γρ. νερό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. σάλτσα πέστο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και κόβουμε τα καρότα,  τη σελινόριζα και το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Στην συνέχεια κόβουμε τις πατάτες, τις γλυκοπατάτες και την κολοκύθα σε κύβους. Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Για τη σάλτσα με ταχίνι

Τοποθετούμε σε ένα μπολ το ταχίνι, το νερό, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά μεταξύ τους. Βάζουμε τα λαχανικά σε μια πιατέλα και ραντίζουμε με την σάλτσα ταχινιού, την σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Με την υπογραφή της Ανδριάνας Μπουρνάκη

Check Also

Μπισκότα Πραλίνα από την Έλενα για το Ζούμε Όμορφα!

ΑΦΡΑΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ Υλικά που θα χρειαστούμε: 360 γρ. πραλίνα Φουντουκιού 2 αυγά …