Τρίτη, 19 Μάρτιος 2019
Home / Zούμε Όμορφα / Ο <<άγγελος>> της μουσικής κατέβηκε για να μας σώσει!!!

Ο <<άγγελος>> της μουσικής κατέβηκε για να μας σώσει!!!

Με μεγάλη μας χαρά συναντήσαμε τον μοναδικό Harry Giann. Ένα νέο παιδί πολλά υποσχόμενο στο χώρο της μουσικής. Μας άνοιξε την καρδιά του σε μια αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπή Ζούμε Όμορφα της Μαρίας Δημητρέλλη. Ένας χαρισματικός άγγελος που ήρθε να μας μαγέψει.

 • Από ποια ηλικία ασχολήθηκες με την μουσική και το πιάνο συγκεκριμένα ;

Από τα πρώτα μαθητικά μου χρόνια έκανα κιθάρα αλλά δε μου άρεσε. Σε ηλικία οκτώ ετών περίπου, ύστερα από μια πιανιστική συναυλία αποφάσισα ότι το πιάνο είναι για εμένα.

 • Ποιος ήταν ο λόγος που το πιάνο σου κέντρισε το ενδιαφέρον ;

Ο ήχος του πιάνου είναι μοναδικός.

 • Θα θέλαμε να μάθουμε λίγα πράγματα για σένα όπως τον τόπο που μεγάλωσες και λίγα πράγματα για τα παιδικά σου χρόνια.

Γεννήθηκα στο Χολαργό και μεγάλωσα στη Νέα Ιωνία. Είχα υπέροχα παιδικά χρονιά. Ήμουν ένα παιδί γεμάτο ζωή και ενέργεια. Δεν έβλεπα παιδικά ποτέ πάρα μόνο MAD και ήμουν με μια κιθάρα στο χέρι. Όλη μέρα τραγουδούσα και χόρευα. Μεγάλωσα με τη γιαγιά και τον παππού γιατί οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν ήδη πολύ μικρός.

 • Από μικρός είχες πει θα γίνεις μουσικός ή σαν παιδικό όνειρο είχες κάτι άλλο στο μυαλό σου ;

Από μικρός το είπα και έγινα.

 • Όπως γνωρίζουμε έχεις ένα ολοκληρωμένο album με τίτλο Crystal Child. Ποιο απ’ τα δώδεκα κομμάτια που περιέχει είναι το αγαπημένο σου και γιατί ;

Όλες οι μελωδίες αποτελούν κομμάτια της ψυχής μου. Υπάρχει όμως ένα κομμάτι το οποίο ίσως με εκφράζει περισσότερο και δεν είναι άλλο από το obsession.

 • Υπάρχει κάποια κατάσταση που έχεις περάσει στην ζωή σου καλή και μη και να έχεις συνθέσει κάποιο κομμάτι για τον συγκεκριμένο λόγο ;

Η ζωή είναι ένα μακρινό ταξίδι. Άλλοτε σου φέρνει χαρές άλλοτε λύπες. Η δυαδικότητα της φύσης είναι κάτι που επικρατεί σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Κανείς δε μπορεί να απαλλαχθεί απ’ αυτήν. Εγώ απλά έμαθα να είμαι ο καθρέπτης και να γράφω μουσική.

 • Όπως ξέρουμε έχεις παρακολουθήσει άπειρα μαθήματα με καταπληκτικούς μουσικούς. Πιστεύεις πως αν δεν τα είχες παρακολουθήσει θα είχες γίνει τόσο καλός συνθέτης ;

Η επαφή με σπουδαίους καλλιτέχνες με έκαναν καλύτερο ερμηνευτή, όχι συνθέτη. Πιανίστες όλοι μπορεί να γίνουν με σκληρή μελέτη. Συνθέτες όμως όχι. Η σύνθεση είναι κάτι που βγαίνει αυθόρμητα από μέσα σου.

 • Θα ήθελες να δημιουργήσεις την δική σου οικογένεια σε νεαρή αναλογικά ηλικία ή θα προτιμούσες να χτίσεις πρώτα μια πολύ μεγάλη καριέρα και ύστερα;

Η οικογένεια είναι μια λέξη ιερή και θεωρώ πως όσο ώριμος και αν είναι κανείς στην ηλικία μου δεν μπορεί να γίνει γονιός. Ο σκοπός δεν είναι να δημιουργήσεις μια οικογένεια για να καλύψεις τα δικά σου εγώ. Ο σκοπός είναι να είσαι σε θέση να μπορείς να χτίσεις μια αρμονική και ισορροπημένη οικογένεια και για να γίνει αυτό χρειάζεται συνείδηση και ωριμότητα.

 • Μεγαλώνοντας και κάνοντας την δική σου οικογένεια αν κάποιο από τα παιδιά σου. Ήθελε ν ‘ ασχοληθεί με τον χώρο της μουσικής θα το παρότρυνες και ποια θα ήταν η γνώμη, αλλά και η συμβουλή σου απέναντι του για τον συγκεκριμένο χώρο ;

Τα παιδιά μεγαλώνοντας μαθαίνουν τον εαυτό τους και αναγνωρίζουν τι πραγματικά τους ταιριάζει και τι όχι. Οι γονείς απλά είναι δίπλα και στηρίζουν. Αυτό λοιπόν θα έκανα και εγώ.

 • Θα περιμένουμε αυτό το διάστημα καινούργιο album σου ή δεν είναι στα σχέδιά σου κάτι τέτοιο για τώρα ;

Αυτή την περίοδο της ζωής μου έχω βάλει άλλες προτεραιότητες. Θέλω να αφοσιωθώ στη διδασκαλία. Είναι κάτι που αγαπώ πολύ και νιώθω ολοκληρωμένος όταν βλέπω τον εαυτό μου να καθρεπτίζεται στο πρόσωπο των μαθητών μου.

 • Μια συμβουλή για τους νέους που θα ήθελαν να ακολουθήσουν τον χώρο της μουσικής. Ποια θα ήταν η συμβουλή σου ;

Είναι πολύ εύκολο να παίζεις μελωδίες. Το δύσκολο είναι να παίζεις μουσική. Μόνο όταν μάθεις να αφήνεις το πάθος να σε κυριεύει και να βυθίζεσαι σ΄αυτό θα βιώσεις την μαγεία της μουσικής. Η τέχνη είναι για τους τολμηρούς.

                                                  

Με την υπογραφή της Μαρίας Δημητρέλλη.

Check Also

Γράφοντας βιωματικά με την Ιφιγένεια… ‘Αντίο για απόψε…’

Όταν ξεκίνησα να γράφω για ΄σένα ήταν ήδη πολύ αργά… Ρωτούσα απεγνωσμένα για μέρες –στην …