Κυριακή, 22 Ιούλιος 2018
Home / Μύρισε Ελλάδα / Γλυκά / Σπιτικό ρυζόγαλο

Σπιτικό ρυζόγαλο

Παλιό και νόστιμο απογευματινό γλυκό. Όλοι μπορούμε να το φτιάξουμε είναι πεντανόστιμο και φτιάχνετε με λίγα υλικά.

Υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 250 γρ. ρύζι γλασέ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1,5 λίτρο γάλα φρέσκο
  • κανέλα
  • προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού

Εκτέλεση ρυζόγαλου :

Σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε όλα τα υλικά, εκτός από το ξύσμα και την κανέλα, και βάλ’ την σε μέτρια φωτιά. Μόλις το γάλα βράσει χαμηλώνουμε την φωτιά. Ανακατεύουμε όμως συνεχώς γιατί αλλιώς το γάλα θα κολλήσει στον πάτο και θα καεί. Έπειτα σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το γάλα να βράσει για περίπου 15 με 20 λεπτά. Και πάλι όμως προσοχή ώστε η φωτιά μας να είναι χαμηλωμένη. Όταν το ρύζι μαλακώσει και πήξει το μείγμα μας είναι έτοιμο. Τότε κατέβασε το από την φωτιά κι άστο να ηρεμήσει. Μετά από 5 με 10 λεπτά μπορείς να προσθέσεις το ξύσμα του πορτοκαλιού ή του λεμονιού για να δώσει μία διαφορετική αίσθηση στο γλυκό σου. Το γλυκό είναι νόστιμο και χωρίς αυτά. Μπορείς εάν θέλεις να προσθέσεις λίγη βανίλια για έξτρα γεύση. Προσθέτουμε το μείγμα σου σε μπολάκια και πασπαλίζεις από πάνω με κανέλα. Εάν δεν μπορείς να περιμένεις μπορείς να το φας και ζεστό. Αλλιώς βάλτο στο ψυγείο κι όταν τα υλικά ” δέσουν” πρόσθεσε την κανέλα.

Με την υπογραφή της Ανδριάνας Μπουρνάκη

Check Also

Χούμους με ταχίνι και αβοκάντο!!!

Σήμερα σας έχω καταπληκτική συνταγή για χούμους με ταχίνι και αβοκάντο για να γλείφετε τα …