Κυριακή, 19 Μάιος 2019
Home / Δρόμοι Υγείας / «Στη ζωή τα κόμπλεξ είναι περιττά…» Του Δημήτρη Μπούνια

«Στη ζωή τα κόμπλεξ είναι περιττά…» Του Δημήτρη Μπούνια

Ένα μεγάλο θέμα που ‘περιτριγυρίζει’ την ψυχική μας υγεία είναι τα ‘κόμπλεξ‘ .

Αν με ρωτάτε, κανείς μας δεν θα πρέπει να αισθάνεται άσχημα με τον εαυτό του, ακόμη κι αν πιστεύουμε πως δεν έχουμε τα ιδανικά χαρακτηριστικά, σύμφωνα πάντα με τα αψεγάδιαστα κοινωνικά πρότυπα. Στη ζωή τα κόμπλεξ είναι περιττά…

Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και δεν πρέπει να επηρεάζεται από τα στερεότυπα της κοινωνίας. Όποια και αν είναι η εμφάνιση μας οφείλουμε να την υποστηρίζουμε, χωρίς αρνητικά συναισθήματα σχετικά με το τι θα πουν οι άλλοι, αλλά με δυναμισμό να προβάλλουμε την ομορφιά της ψυχής μας! Γιατί στην τελική στον άνθρωπο αυτό είναι που μετράει.

Όλοι μας έχουμε ελαττώματα ως άνθρωποι, όμως το μεγαλύτερο ελάττωμα είναι να νιώθουμε άσχημα με τον εαυτό μας ή να αισθανόμαστε μεγάλη ωραιοπάθεια, και για να είμαι ειλικρινής θεωρώ πως η ωραιοπάθεια είναι ακόμα χειρότερη. Εμφανισιακά ο κάθε άνθρωπος έχει κάποια θεόσταλτα χαρακτηριστικά, άλλος πιο ομοιόμορφα και άλλος πιο ανομοιόμορφα. Όμως τι σημασία έχει; Οι ψυχικές αρετές έχουν την δύναμη να υπερκαλύπτουν τα χαρακτηριστικά που δεν θεωρούμε όμορφα στην εμφάνιση μας.

Φαντάζεστε μία κοινωνία ατόμων ίδιων, τέλειων και αψεγάδιαστων; Θα ήταν τόσο βαρετό… Η διαφορετικότητα των ανθρώπων είναι αυτή που κάνει την κοινωνία ενδιαφέρουσα. Τα χαρακτηριστικά μας είναι το σήμα κατατεθέν μας! Πρέπει να τα υποστηρίζουμε και να τα αγαπάμε… Μόνο τότε θα νιώθουμε αποδεκτοί και ευτυχισμένοι!

Εάν ερχόμαστε αντιμέτωποι με επίκτητα χαρακτηριστικά που επιθυμούμε να τα βελτιώσουμε, όπως για παράδειγμα ορισμένα περιττά κιλά, με λίγη προσοχή και με γυμναστική μπορούμε να τα χάσουμε. Αλλά ακόμη και αν έχουμε κάποιο θέμα υγείας και δε μπορούμε είτε δεν θέλουμε να μπούμε στην προσπάθεια αλλαγής (γιατί π.χ. μας αρέσει το φαγητό) οφείλουμε να αποδεχτούμε τον εαυτό μας ως έχει και να ξεπεράσουμε τις ανασφάλειες για το τι θα πουν οι άλλοι.

Πολλοί θα είναι εκείνοι που θα θέλουν να μας κάνουν να νιώσουμε άσχημα, όμως εμείς σαν μαχητές της ζωής πρέπει να προχωράμε ατενίζοντας τους στόχους μας με κλειστά αυτιά. Στόχος τέτοιων ανθρώπων είναι να μας αποθαρρύνουν επειδή ίσως δεν τα έχουν καλά με τον εαυτό τους και επειδή βλέπουν πως εμείς προσπαθούμε σε αντίθεση με τους ίδιους.

Τα κόμπλεξ συνήθως δημιουργούνται από τους γύρω μας, γι’ αυτό καλό είναι να παύσουμε να ασχολούμαστε!

Το μυστικό της απελευθέρωσης από τα κόμπλεξ βρίσκεται στο να τα έχουμε βρει με τον εαυτό μας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τον παραμελούμε…

Εμπρός λοιπόν, βάλτε τα μαγιό σας και βγείτε στην παραλία χωρίς να σας νοιάζει το τι θα πουν οι δήθεν τέλειοι..!

 

Του Δημήτρη Μπούνια…

 

Συντακτική Επιμέλεια: Ιφιγένεια Κίκη

Check Also

Botox από το Tsioumas Clinic για να Ζούμε Όμορφα!

Το λεγόμενο Botox είναι μια απλή, μη χειρουργική φαρμακευτική διαδικασία αντιμετώπισης και λείανσης των ρυτίδων …