Τρίτη, 19 Μάρτιος 2019
Home / Δρόμοι Υγείας / STOP AIDS / Ο Ιάσονας Χαραμής στο Ζούμε Όμορφα

STOP AIDS / Ο Ιάσονας Χαραμής στο Ζούμε Όμορφα

Τι πιο ωραίο από το να κάνεις πράγματα με τον άνθρωπο που αγαπάς και είναι η επιλογή σου; Όταν συνδεθείς με έναν άνθρωπο, ψυχικά και εγκεφαλικά…όταν έχετε σχεδόν τις ίδιες απόψεις και ιδεολογίες… τότε με αυτόν τον άνθρωπο θέλεις όσο τίποτα άλλο να συνδεθείς και σωματικά. Τι πιο όμορφο, αγαπητοί μου φίλοι, από τον αγνό έρωτα με το σύντροφό σας; Ένα συναίσθημα που γεμίζει κάθε σας κενό.

Από την άλλη μεριά, το σεξ πέρα από το συναισθηματικό κενό που καλύπτει, αποτελεί και μία βιολογική ανάγκη, και για τα δύο φύλα, η οποία μπορεί να καλυφθεί οποιαδήποτε ώρα και στιγμή επιλέξει ο ενδιαφερόμενος και με όποιον εκείνος θελήσει… αρκεί βέβαια να το θέλει και ο άλλος σύντροφος (τίποτα δεν γίνεται με το ζόρι).

Και στις δύο περιπτώσεις, αναφερόμαστε στο σεξ και στις διαθέσεις των συντρόφων μεταξύ τους. Όμως είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι οπωσδήποτε πρέπει να παίρνουμε κάποιες προφυλάξεις, όχι για κανένα άλλο λόγο, απλά για να προφυλάξουμε τον ίδιο μας τον εαυτό από οποιαδήποτε σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια, καθώς και από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

Το θέμα της εγκυμοσύνης πλέον είναι το λιγότερο που μπορεί να συμβεί εάν δεν χρησιμοποιηθεί προφύλαξη κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής συνεύρεσης. Ακόμη πιο σοβαρό είναι τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως η Ηπατίτιδα B και C. Οι περισσότεροι έχουμε αντισώματα στην πρώτη, αλλά ακόμη και αν δεν έχουμε, είναι αντιμετωπίσιμη με τη χορήγηση κατάλληλων σκευασμάτων από το γιατρό. Όσον αφορά την τελευταία όμως, η μετάδοση της είναι πολύ εύκολη και δυστυχώς είναι μη αναστρέψιμη.

Ο γιατρός το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προσδώσει στον ασθενή περισσότερη διάρκεια ζωής με τη χορήγηση φαρμάκων. Σε επόμενο στάδιο, και πολύ σοβαρό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα είναι το γνωστό σε όλους μας AIDS που προκαλείται από τον ιό HIV, ο οποίος μολύνει τον οργανισμό μας και εμφανίζεται στο άτομο δύο με τρεις μήνες μετά από τη σεξουαλική επαφή.

 

Το άτομο που θα προσβληθεί από τον ιό μπορεί να είναι φορέας για τουλάχιστον 10 χρόνια, δηλαδή χωρίς να έχει ενεργοποιηθεί ο ιός. Από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί όμως, ο γιατρός αυτό που μπορεί να κάνει είναι να παρατείνει την διάρκεια ζωής του ασθενή με νοσηλεία και ειδικά φαρμακευτικά σκευάσματα. Αυτό όμως δεν εγγυάται την ανάρρωση και τη διαφυγή από το AIDS. Μετά από τη χορήγηση των φαρμάκων, το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας ασθενεί και έτσι οι ιώσεις και τα κρυολογήματα εναλλάσσονται σαν τα πουκάμισα… μέχρι ο ασθενής να καταλήξει από ένα απλό κρυολόγημα μόνο και μόνο επειδή ο οργανισμός του δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει για να το αντιμετωπίσει.

Επιπλέον, πέρα από αυτά που αναφέρθηκαν, υπάρχουν ακόμη περισσότερα, όπως η γονόρροια, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας και άλλα πολλά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τα οποία μπορούν να αποφευχθούν με την χρήση προφυλακτικών… τα σπιράλ και τα αντισυλληπτικά βοηθούν μόνο σε περιπτώσεις αντισύλληψης… αλλά και πάλι ! Εάν προχωρήσετε στο ζουμί χωρίς προφυλάξεις οφείλετε να γνωρίζετε, κατά πρώτον την κατάσταση της δικής σας υγείας, και έπειτα να αναφέρετε και στον σύντροφό σας να κάνει τις κατάλληλες εξετάσεις για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Και να θυμάστε…

Η σεξουαλική πράξη είναι χαλάρωση, είναι τόνωση, είναι όμορφη!

Μην την θυσιάζετε στο άγχος και στα νοσήματα!

Προφυλαχθείτε και απολαύστε την!!!

 

Του Ιάσονα Χαραμή,

Απόφοιτος Τμήματος Βιολογίας, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Check Also

Πως να επιλέξετε φρέσκα ψάρια; Ζούμε Όμορφα!

Αν πρόκειται να αγοράσετε ψάρι, η επιλογή μιας καλής αγοράς και ενός καλού ψαροπώλη που …