Σάββατο, 6 Ιούνιος 2020
Home / Zούμε Όμορφα / Τα φρούτα της άνοιξης για να Ζούμε Όμορφα!

Τα φρούτα της άνοιξης για να Ζούμε Όμορφα!

Η άνοιξη έχει να μας προσφέρει μερικά από τα πιο νόστιμα φρούτα.

Ποια είναι αυτά, και γιατί είναι θησαυρός για την υγεία μας;

Ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, και γιατί πρέπει να τα καταναλώνουμε όσο συχνότερα γίνεται;

Δαμάσκηνα
Τα δαμάσκηνα είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να βοηθούν στην καλή υγεία του εντέρου μας, όπως και στην ρύθμιση της λειτουργίας του. Πέρα από αυτό, περιέχουν σε μεγάλη συγκέντρωση βιταμίνες A και C. Η πρώτη είναι πανίσχυρος σύμμαχος της υγείας των ματιών μας, ενώ η δεύτερη είναι διάσημη για την αντιοξειδωτική της δράση. Και τα οφέλη δεν σταματούν εκεί: Τα δαμάσκηνα περιέχουν και αρκετές από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που παίζουν σημαντικό ρόλο σε υπερβολικά πολλές λειτουργίες του οργανισμού για να φτιάξουμε λίστα.

Φράουλες
Οι φράουλες είναι αληθινός θησαυρός: Σούπερ χαμηλές σε θερμίδες και σάκχαρα, με τεράστιες ποσότητες βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Περιέχουν φαινόλες, που έχουν αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση, ενώ μέσα στις βιταμίνες τους ξεχωρίζουν λόγω μεγάλης συγκέντρωσης οι Α και C. Είναι, επίσης, πλούσιες σε φυτικές ίνες.

Βερίκοκο
Τι περιέχει το αγαπημένο μας βερίκοκο; Πάμε να μετρήσουμε: Βιταμίνες Α, C, Β1, Β2, β-καροτένιο, κάλιο, μαγνήσιο. Μέχρι και μια μικρή δόση σιδήρου μας προσφέρει αυτό το φρούτο, συνεπώς εμείς το τιμάμε καθημερινά.

Μούρα
Μικρά στο μάτι, γιγάντια στην διατροφική τους αξία. Τα μούρα, κάθε είδους, περιέχουν εξωφρενικά λίγες θερμίδες, αλλά και τεράστια ποσότητα φυτικών ινών – ειδικά αν υπολογίσουμε το μέγεθός τους. Επιπλέον, είναι από τα πιο πλούσια φρούτα στην σημαντική βιταμίνη C, όπως και σε περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών. Για παράδειγμα, τα μύρτιλα είναι πλούσια σε ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό, τις ανθοκυανίνες—είναι η χρωστική που τους δίνει το έντονο μωβ χρώμα τους.

Check Also

Η φλέβα της αγάπης ….

Όλα ξεκίνησαν από μια φλέβα !!! Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί φοράμε τη βέρα ή το …