Κυριακή, 19 Μάιος 2019
Home / Καλλωπίζουμε / Tips / Τι είναι το Multi Masking και ποιος ο σωστός τρόπος εφαρμογής του;

Τι είναι το Multi Masking και ποιος ο σωστός τρόπος εφαρμογής του;

Tο Multi Masking είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανανεώσετε την ρουτίνα της περιποίησης του προσώπου σας, προσφέροντας τα ιδανικά στοιχεία που χρειάζονται σε κάθε σημείο του προσώπου σας.

Τι είναι το Multi Masking;

Το Multi Masking είναι  η εφαρμογή περισσότερων από μια μάσκες στο πρόσωπο σας. Ο σκοπός που γίνεται αυτό, είναι η στοχευμένη αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων σε διαφορετικές ζώνες του ίδιου προσώπου. Ο τρόπος εφαρμογής της συγκεκριμένης τεχνικής μπορεί να γίνει σε ζώνες, σε επίπεδα ή η μία μετά την άλλη και εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας και τις ανάγκες της.

Τα οφέλη του Multi Masking:

Το πιο σημαντικό όφελος της εφαρμογής του Multi Masking είναι πως μπορείτε να στοχεύσετε συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου σας με μια συγκεκριμένη μάσκα. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες που έχουν ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα, η εφαρμογή διαφορετικών μασκών σε επίπεδα μπορεί να βελτιώσει την διείσδυση του προϊόντος στο δέρμα.

Πως να επιλέξετε τις σωστές μάσκες για Multi Masking ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σας και τις ανάγκες του:

Μάσκες για τα λιπαρά μέρη :

Το συστατικό για την απορρόφηση της λιπαρότητας και την απολέπιση του δέρματος είναι ο πηλός.

Ελαχιστοποιεί τους πόρους και εξαλείφει τη λιπαρότητα.

Μάσκες για περιοχές με ακμή :

Για τη θεραπεία της ακμής είναι οι καταπραϋντικές μάσκες, που είναι πλούσιες σε αντιφλεγμονώδη όπως εκχυλίσματα φλοιού ιτιάς ή αιθέριο έλαιο αγριαψιθιάς.

Μάσκες για ξηρά σημεία :

Επιλέξτε μάσκες πλούσιες σε μαλακτικά και ενυδατικά συστατικά. Αναζητήστε έλαια βοτάνων, βούτυρο καριττέ ή γλυκερίνη.

 Μάσκες για αφυδατωμένο δέρμα :

Ιδανικές για το αφυδατωμένο δέρμα είναι οι μάσκες με υαλουρονικό οξύ και βιταμίνη B5. Επίσης, ιδανικές είναι και οι μάσκες που έχουν ως βάση τους το gel, οι οποίες ενυδατώνουν σε βάθος την επιδερμίδα, ασχέτως αν είναι ξηρή ή λιπαρή.

Μάσκες για την αντιμετώπιση της πρόωρης γήρανσης :

Όλα τα είδη βιταμινών έχουν ισχυρές αναγεννητικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ τα απολεπίστηκα μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της ανανέωσης των κυττάρων και στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Μάσκες για την καταπολέμηση της υπερχρωματοποίησης και των ουλών :

Τα βασικά συστατικά για την καταπολέμηση της υπερχρωματοποίησης είναι εκείνα που ενεργοποιούν την αναγέννηση των κυττάρων, ενώ παράλληλα προάγουν την αποβολή νεκρών κυττάρων του δέρματος. Επίσης, πολύ ευεργετικά είναι και τα συστατικά που θα μειώσουν την παραγωγή μελανίνης στο δέρμα.

Επιλέξτε λοιπόν μάσκες με βιταμίνη C, βιταμίνη Α, εκχύλισμα ρίζας γλυκόριζας, άλφα λιποϊκό οξύ και πολλά άλλα.

Μάσκες για πρήξιμο :

Το σημείο που εμφανίζει συνήθως πρήξιμο είναι κάτω από τα μάτια. Επιλέξτε μια κρύα μάσκα που θα βάλετε στο ψυγείο πριν την εφαρμογή της για να το αντιμετωπίσετε. Τα ιδανικά συστατικά είναι το εκχύλισμα κάστανου ή αγγουριού.

Μάσκες για ευαίσθητο δέρμα :

Εάν το δέρμα σας ξεφλουδίζει εύκολα, κοκκινίζει, έχει φαγούρα ή τσούξιμο και πόνο, αναζητήστε αντιφλεγμονώδη συστατικά όπως το πράσινο τσάι ή η καλέντουλα, καθώς και συστατικά θρέψης και αποκατάστασης του δέρματος όπως τα έλαια βοτάνων και τις ενυδατικές κρέμες.

 Βήματα για την εφαρμογή Multi Masking σε ζώνες

Ξεκινήστε καθαρίζοντας καλά το πρόσωπο σας με ένα απαλό, με ισορροπημένο pH προϊόν. Αν μάλιστα πλύνετε το πρόσωπο σας κατά την διάρκεια του μπάνιου σας, τότε οι πόροι του θα ανοίξουν από τον ατμό και θα προετοιμάσουν το πρόσωπο σας καλύτερα.

  • Κάντε απολέπιση στο πρόσωπο σας.
  • Στη συνέχεια επιλέξτε τουλάχιστον δυο μάσκες που χρησιμοποιούνται για Multi Masking και εφαρμόστε τις ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου σας, κάνοντας ανοδικές κινήσεις.
  • Εφαρμόστε ένα ενυδατικό τόνερ, face serum ή την ενυδατική σας κρέμα.

Βήματα για Multi Masking

  • Ξεκινήστε και πάλι με τον καθαρισμό του προσώπου και κάντε μια απολέπιση.
  • Εφαρμόστε αρχικά την πιο ελαφριά μάσκα, δηλαδή τη μάσκα που απορροφάται πιο εύκολα. Θα πρέπει βέβαια να είναι η μάσκα που θα μείνει το περισσότερο.
  • Εφαρμόστε ένα ενυδατικό τόνερ, face serum ή την ενυδατική σας κρέμα.

Με την υπογραφή της Ανδριάνας Μπουρνάκη

Check Also

Κούρα Ομορφιάς στο σπίτι! Ζούμε Όμορφα!

Υπάρχουν βδομάδες ολόκληρες που δεν σας μένει χρόνος για beauty-shoping ή για επίσκεψη στο spa. …