Τρίτη, 19 Μάρτιος 2019
Home / Τι πρέπει να προσέχουμε στα λάστιχα του αυτοκινήτου μας, πάντα με την υπογραφή Sianis Service.

Τι πρέπει να προσέχουμε στα λάστιχα του αυτοκινήτου μας, πάντα με την υπογραφή Sianis Service.

Τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας φθείρονται κάθε φορά που οδηγείτε. Αυτό δεν είναι απαραίτητα σημάδι κακής οδήγησης αλλά. Τα ελαστικά φθείρονται με την πάροδο του χρόνου. Και επειδή ένα πρόβλημα στα ελαστικά αυτοκινήτου σας, κατά την οδήγηση μπορεί να είναι καταστροφικό, και να σας οδηγήσει να χάσετε τον έλεγχο του αυτοκινήτου σας ή να σας αφήσει στη μέση του πουθενά, χωρίς κανέναν εύκολο τρόπο για να επιστρέψετε στο σπίτι σας, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πότε τα ελαστικά σας είναι σε κακή κατάσταση ώστε να μπορείτε να τα αλλάξετε και να αγοράσετε νέα ελαστικά αυτοκινήτου πριν κάτι πάει στραβά.

  1. Το πέλμα στα ελαστικά σας ποτέ δεν πρέπει να πέσει κάτω από το 1/16 της ίντσας (1,6 χιλιοστά) σε βάθος. Εάν οδηγείτε τακτικά σε ολισθηρές, υγρές επιφάνειες, τότε θα είναι ακόμα καλύτερα να μην πέσει κάτω από το 1/8 της ίντσας. Αν δεν γνωρίζετε οι ίδιοι μπορείτε να έχετε το μηχανικό σας ή τον δικό σας λαστιχά να τα παρακολουθεί και να σας ενημερώνει πότε θα πρέπει να πάρετε νέο σετ ελαστικών.
  2. Τα νεότερης κατασκευής ελαστικά παρέχουν μια ευκολία που τα παλαιότερης κατασκευής ελαστικά δεν είχαν. Έχουν δείκτη φθοράς των ελαστικών που είναι ενσωματωμένος στα ίδια τα ελαστικά. Αυτές οι ράβδοι είναι αόρατες ή σχετικά αόρατες όταν τα ελαστικά είναι καινούρια, όσο τα ελαστικά φθείρονται αυτές οι ράβδοι εμφανίζονται. Θα τα έχετε παρατηρήσει ως επίπεδες γραμμές που τρέχουν κάθετα στην κατεύθυνση του πέλματος του ελαστικού. Εάν περισσότερα από ένα ή δύο από αυτά είναι ορατά σε ένα ελαστικό είναι σημάδι ότι πρέπει να αλλάξουμε τα λαστιχά μας.
  3. Όταν το λάστιχο αρχίζει να φθείρετε στην εξωτερική πλεύρα το καταλαβαίνουμε κατευθείαν γιατί τα λαστιχά μας μπορεί να έχουν εξόγκωμα ή φυσσαλίδες που εκτείνονται προς τα έξω από το υπόλοιπο της επιφάνειας. Αυτό θέλει μεγάλη προσοχή. Αυτό το αδύνατο σημείο μπορεί να προκαλέσει ένα ξαφνικό σκάσιμο, και αν δεν προλάβετε να το δείτε και να τα αλλάξετε έγκαιρα.
  4. Φθορές ενδέχεται να εμφανιστούν και στο πλευρικό τοίχωμα των ελαστικών. Αναζητείστε κομμάτια, σκασίματα ή κοψίματα στο πλευρικό τοίχωμα – αυλάκια που είναι αρκετά διαφοροποιημένα, ώστε να μπορεί να τα δει κάποιος με γυμνό μάτι. Αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι τα ελαστικά σας έχουν διαρροή (ή ακόμα χειρότερα ότι μπορεί να σκάσει). Αυτό είναι σίγουρα κάτι που θέλετε να αποφύγετε. Έτσι αν οι ρωγμές στα πλαϊνά των ελαστικών σας αρχίζουν να φαίνονται σοβαρές, στην αμέσως επόμενη ευκαιρία να πάρετε το αυτοκίνητο σας σε κατάστημα ελαστικών αυτοκινήτου για να τα αντικαταστήσετε.

Πάντα με την υπογραφή Sianis Tyres.

Check Also

Πόνος περιόδου & Φυσικοί τρόποι να τον αντιμετωπίσεις!

Από τις κοιλιακές κράμπες μέχρι τη μυϊκή δυσκαμψία και τους πόνους χαμηλά στην πλάτη και …