Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2020
Home / Zούμε Όμορφα / Tips για να έχεις έναν ευτυχισμένο σκύλο!

Tips για να έχεις έναν ευτυχισμένο σκύλο!

Πήρες τον σκύλο που λαχταρούσες τόσο καιρό ώστε να γίνει ο αχώριστος φίλος και σύντροφος σου;

Συγχαρητήρια ανήκεις επισήμως πλέον στο γκρούπ των ευτυχισμένων!

Πέρα από τα πρακτικά ζητήματα που αφορούν την ουσιαστική ευζωία ενός σκύλου, υπάρχουν και κάποια θέματα τα οποία αφορούν ξεκάθαρα την ευτυχία του σκύλου σου!

Ένας σκύλος ίσως να μην υποφέρει ούτε να πονάει αν μένει σε ένα διαμέρισμα μόνος του 12 ώρες την μέρα με άπλετο φαγητό, νερό, ένα άνετο κρεββάτι και παιχνίδια γύρω του.. αλλά, θα είναι ευτυχισμένος πραγματικά πιστεύεις;

Γι αυτό λοιπόν θα ήθελα να διαβάσεις τα παρακάτω tips για έναν πραγματικά ευτυχισμένο σκύλο.

  • Προγραμμάτισε χρόνο μέσα στην μέρα για παιχνίδι με τον σκύλο σου.

Κάθε μέρα πρέπει να αφιερώνεις έστω 10 λεπτά στο πιστό σου συντροφάκι για να παίξεις μαζί του με την μπάλα του ή με ότι τον ευχαριστεί και αγαπάει. Εσύ ξέρεις τι παιχνίδι είναι αυτό. Βέβαια.. φορώντας τώρα το καπελάκι της εκπαιδεύτριας ξανά, πρόσεξε αν έχεις κουτάβι, το παιχνίδι σας να μην είναι άγαρμπο ώστε να μην ενθαρρύνει δαγκώματα και πηδήματα πάνω σου. Το πιο υγιές παιχνίδι είναι το «πετάω μπάλα, τρέχει, παίρνω ξανά μπάλα, πετάω, τρέχει, κτλ» Εκτός του ότι θα διασκεδάσει πολύ ο σκύλος σου, παράλληλα θα ενισχυθεί και ο δεσμός που έχετε! Επομένως μην το σκέφτεσαι, οργανώσου!

  • Πάντα να χρησιμοποιείς μια ευχάριστη και γλυκιά φωνή όταν καλείς τον σκύλο σου

Ακόμα και όταν έχεις βρει ένα «ατύχημα» στο χαλί του σαλονιού σου ή ένα παπούτσι σου μασημένο και αφημένο κάπου. Όπως και να έχει πρέπει να θυμάσαι ότι ο σκύλος γενικώς δεν φταίει. Ή που είναι μικρός ακόμα και δεν έχει μάθει να κάνει σωστά την τουαλέτα του ή που λάθος του έχεις δώσει παλιά σου παπούτσια να μασάει για παιχνίδι. Επομένως που να ξεχωρίσει ο άμοιρος ποιο παπούτσι είναι παλιό και ποιο νέο; Πάντα λοιπόν να τον καλείς με καλοσυνάτο τόνο φωνής.

  • Να είσαι συνεπής σε αυτά που λες και δείχνεις.

Μην μπερδεύεις τον σκύλο σου και προσπάθησε να είσαι σταθερός με την εκπαίδευσή του. Θα έχεις σίγουρα έναν πιο ευτυχισμένο σκύλο αν του δείξεις ξεκάθαρα τι θέλεις να κάνει και τι να μην κάνει και τον επιβραβεύεις στις σωστές στιγμές. Είναι εύκολο!

  • Μείνε σταθερός σε ένα πρόγραμμα.

Να ξέρουν δηλαδή ότι στις 8 το πρωί περίπου τρώνε και μετά ότι πηγαίνουν μια γρήγορη βόλτα για να κάνουν την πρωινή τους τουαλέτα. Αντίστοιχα το απόγευμα τους αρέσει αυτή η γλυκιά αναμονή για την μεγαλύτερη και απολαυστικότερη βόλτα τους. Θα έχεις παρατηρήσει μια μεγαλύτερη κινητικότητα κοντά στο λουρί του σκύλου σου και πιθανόν μια συνεχή παρακολούθηση σου λες και είναι η ουρά σου. Ε αυτό είναι γιατί ο σκύλος σου ξέρει ότι κάπου κοντά πλησιάζει η βόλτα του. Μην του την στερείς και τον πετάς εκτός προγράμματος! Ευτυχισμένος σκύλος λοιπόν είναι ένας σκύλος με πρόγραμμα στην ζωή του.

  • Φρόντισε για την άσκηση του σκύλου σου.

Ο σκύλος σου χρειάζεται την καθημερινή του άσκηση ώστε να εκτονώνεται και να είναι ήρεμος. Να ξέρεις ότι πολλά προβλήματα συμπεριφοράς σε έναν σκύλο ξεκινάνε από την έλλειψη άσκησης και το αίσθημα βαρεμάρας ενός σκύλου. Φαντάζεσαι να σε είχαν κλεισμένο σε ένα σπίτι όλη μέρα κάθε μέρα και να σε έβγαζαν απλά για ένα περπάτημα γύρω από το τετράγωνο του σπιτιού σου; Έτσι λοιπόν για να έχεις έναν ήρεμο και ευτυχισμένο σκύλο, μην παραλείπεις να τον βγάζεις για τρέξιμο ή για έναν μεγάλο έστω περίπατο.

 

 

 

 

Check Also

Η φλέβα της αγάπης ….

Όλα ξεκίνησαν από μια φλέβα !!! Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί φοράμε τη βέρα ή το …