Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2020
Home / Zούμε Όμορφα / Τυρόπιτα σφολιάτα ή κουρού;

Τυρόπιτα σφολιάτα ή κουρού;

Μια αγαπημένη γεύση των περισσοτέρων είναι η τυρόπιτα.
Ιδιαιτέρως για άτομα που είναι αρκετές ώρες εκτός σπιτιού και κινούνται περισσότερο στο δρόμο είναι μια εύκολη, πρακτική και φυσικά γευστική λύση.

Ωστόσο, όπως και ότι τρώμε από έξω και δεν γνωρίζουμε τι υλικά χρησιμοποιούνται, είναι άγνωστο το πόσο και τι είδους λιπαρή ύλη χρησιμοποιείται, για την παρασκευή μιας κατά τα άλλα πεντανόστιμης τυρόπιτας.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι το ότι αν η τυρόπιτα, αλλά και οποιαδήποτε άλλη πίτα, είναι από φύλλο σφολιάτας, τότε έχει πολύ περισσότερο λίπος και φυσικά θερμίδες. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι το φύλλο σφολιάτας φτιάχνεται από μικρότερα φύλλα, τα οποία ενώνονται μεταξύ τους με κάποια λιπαρή ύλη, στην καλύτερη ελαιόλαδο και στη χειρότερη βούτυρο ή άλλα έλαια. Αντίθετα, μια ζύμη κουρού περιέχει απλώς το λάδι που έχει προστεθεί για να πάρει την υφή της η ζύμη.

Φυσικά, πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις, μια και σε μία συνταγή παίζει ρόλο το σύνολο των υλικών.

Η τυρόπιτα σφολιάτα έχει περισσότερες θερμίδες και περισσότερα κορεσμένα λιπαρά. Από την άλλη, η τυρόπιτα κουρού έχει περισσότερα σάκχαρα λόγω της ζάχαρης που έχει προστεθεί στη συνταγή. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση, θα λέγαμε πως η κουρού “κερδίζει στα σημεία”, κάτι το οποίο, όμως, δεν θα ίσχυε αν π.χ. δημιουργούσαμε μία γέμιση με πολλά περισσότερα λιπαρά τυριά, κρέμα γάλακτος κλπ. Όλα είναι σχετικά, λοιπόν, ενώ σημαντικό ρόλο δεν παύει να παίζει και το τι αρέσει στον καθένα! Υπάρχουν κάποιοι που επιλέγουν τη σφολιάτα γιατί αυτή αγαπούν, ανεξάρτητα από τη διατροφική της ανάλυση.

Check Also

Η φλέβα της αγάπης ….

Όλα ξεκίνησαν από μια φλέβα !!! Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί φοράμε τη βέρα ή το …