Πέμπτη, 15 Νοέμβριος 2018
Home / Zούμε Όμορφα / Το Ζούμε όμορφα κάνει οδοιπορικό στην Κω

Το Ζούμε όμορφα κάνει οδοιπορικό στην Κω

Η Κως είναι ελληνικό νησί του Αιγαίου. Έχει πληθυσμό 33.388 κατοίκους και είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου σε έκταση μετά τη Ρόδο και την Κάρπαθο και το δεύτερο σε πληθυσμό μετά τη Ρόδο.

Η επιφάνεια του νησιού είναι 295,3 τ.χλμ. με ακτογραμμή 112 χιλιομέτρων. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Κως, όπου είναι και το κύριο λιμάνι του νησιού. Απέχει από τον Πειραιά 200 ναυτικά μίλια.

Είναι πλούσιο σε ιστορικά μνημεία νησί και παρουσιάζει αξιόλογο αρχαιολογικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Αποκαλείται επίσης και «νησί του Ιπποκράτη», του πατέρα της ιατρικής, επειδή εκεί γεννήθηκε ο Ιπποκράτης.

Η σημερινή Κως είναι ένα σύγχρονο τουριστικό νησί με πολλές δυνατότητες σε θέματα διαμονής, φαγητού, σπορ, εκδρομών, ψυχαγωγίας. Το πλέον αξιοσημείωτο στοιχείο που χαρακτηρίζει το νησί είναι οι ατελείωτοι ποδηλατόδρομοι, γι’ αυτό και πολύ συχνά η Κως χαρακτηρίζεται ως το νησί του ποδηλάτου. Αυτό δίνει το προνόμιο σε όσους είναι λάτρεις των ποδηλατών να εξερευνήσουν την μοναδικότητα αυτού του νησιού με το ποδήλατο τους ασφαλείς

Το Ζούμε όμορφα επισκέφθηκε το οινοποιείο Χατζηεμμανουήλ  για να μάθει τα μυστικά του κρασιού. Ο Βασίλης Χατζηεμμανουήλ είναι η τρίτη γενιά που συνεχίζει μια οινοποιητική παράδοση που ξεκίνησε πριν από 80 και πλέον χρόνια.

Επίσης, γνωρίσαμε την Ελληνική ομάδα διάσωσης στην Κω.

Η Μαρία Δημητρέλη έκανε βόλτες στους δρόμους της Κως ανακαλύπτοντας τα μαγευτικά της μέρη.

 

 

 

Check Also

Πώγωνο-προφιλοπλαστική από Face Anatomy και την Αργυρώ Κυπραίου

Πολλές φορές παρατηρούμε στο προφίλ ότι η διόρθωση της μύτης δεν είναι αρκετή και χρειάζεται …