Παρασκευή, 22 Μάρτιος 2019
Home / Δρόμοι Υγείας / Τρόποι για να φτιάξεις την διάθεση σου, όταν νιώθεις πεσμένη!

Τρόποι για να φτιάξεις την διάθεση σου, όταν νιώθεις πεσμένη!

Υπάρχουν μέρες και περίοδοι της ζωής μας που αισθανόμαστε λίγο πεσμένες. Μπορεί να διανύεις μια κουραστική και πιεστική περίοδο, μπορεί το κλίμα στη δουλειά να είναι δύσκολο ή και κάτι στα αισθηματικά να μην πηγαίνει όπως το περίμενες.

Έχω βρεθεί στη θέση σου αρκετές φορές και προσπάθησα να βρω τρόπο να αλλάξω τη διάθεση μου. Η διάθεση μας επηρεάζετε και διαμορφώνεται από πολλούς παράγοντες αλλά είναι και προσωπική υπόθεση.

Υπάρχουν μικρά tips καλής διάθεσης που προσφέρω στον εαυτό μου όταν δεν νιώθω και πολύ καλά ώστε να καλυτερεύω την μέρα και τη διάθεση μου.

Δεν είναι εύκολο το ξέρω αλλά σίγουρα αξίζει μια προσπάθεια.

Η διάθεση μας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που συντελούν όχι μόνο στην ευεξία αλλά και στην υγεία μας. Δώσε στον εαυτό σου το περιθώριο να εξελιχθεί ώστε να μπορείς να βλέπεις τη θετική πλευρά σε κάθε δύσκολη περίοδο.

  •  Προσωπικές στιγμές χαλάρωσης

Όταν αντιμετωπίζω μια δύσκολη κατάσταση με χαλαρώνει πολύ να χαρίζω στον εαυτό μου την προσοχή και τη φροντίδα που του αναλογεί. Μπορείς και εσύ να ξεκλέψεις λίγο χρόνο και να τον αφιερώσεις στην προσωπική σου περιποίηση. Κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, μάσκες ομορφιάς ή χτένισε τα μαλλιά σου. Μπορείς να ξεκινήσεις με την απολέπιση και την ενυδάτωση του προσώπου σου και στη συνέχεια να περάσεις και στο σώμα. Χάρισε στον εαυτό σου στιγμές χαλάρωσης και περιποίησης και η διάθεση σου θα αλλάξει.

  • Βάλε Εφικτούς στόχους

Κατανοώ απόλυτα ότι μπορεί το πρόγραμμα σου να είναι πολύ πιεσμένο και να νιώθεις τις υποχρεώσεις να σε πνίγουν αλλά μην ξεχνάς να ζητάς από τον εαυτό σου αυτά που μπορεί να σου προσφέρει. Αν έχεις ήδη πολλά στο κεφάλι σου, μοίρασε τις υποχρεώσεις σου με βάση τις προτεραιότητες τους και μην αγχώνεσαι προκαταβολικά. Στο τέλος της ημέρας είμαι σίγουρη ότι θα έχεις καταφέρει πολλά. Επίσης μην ξεχνάς να επιβραβεύεις και τις προσπάθειες σου με όποιο τρόπο εσύ προτιμάς. Μία βόλτα, ένα σινεμά, λίγες στιγμές ησυχίας ή οτιδήποτε άλλο σε ικανοποιεί θα σε χαλαρώσουν μετά από μια βαριά μέρα.

  •  Τόνωσε την αυτοπεποίθηση σου

Τις μέρες που η διάθεση μας δεν είναι και στα καλύτερα της έχουμε την τάση να εστιάζουμε στα αρνητικά του εαυτού μας ή του περιβάλλοντος μας. Αυτή τη φορά θα κάνουμε το αντίθετο. Βρες τα δυνατά σου σημεία, αυτά που σε κάνουν να είσαι και να αισθάνεσαι καλά. Μπορεί να είναι κάτι απλό και υλικό όπως το αγαπημένο σου μπλουζάκι ή ένα ζευγάρι σκουλαρίκια που αναδεικνύει τα μάτια σου, ή ακόμα μια ασχολία όπως το αγαπημένο σου hobby. Ενσωμάτωσε το στο πρόγραμμα σου και εστίασε στην δική σου “θετική” κίνηση της ημέρας.

  • Άκου Μουσική
Στην εποχή της τεχνολογίας είμαστε όλοι λίγο πολύ εξαρτημένοι από κάποιο ηλεκτρονική συσκευή είτε είναι το κινητό μας είτε ο υπολογιστής μας. Λοιπόν σου εγώ μια εναλλακτική και ταυτόχρονα πρόκληση. Άφησε το κινητό σου στην άκρη και βάλε την αγαπημένη σου μουσική. Για όση ώρα αποφασίσεις να αφιερώσεις στον εαυτό σου δεν χρειάζεται να κάνεις απολύτως τίποτα άλλο. Αφέσου στις νότες και στην ηρεμία που σου προσφέρει η μουσική. Το πιο σημαντικό είναι να το πάρεις απόφαση και να αφοσιωθείς μόνο σε αυτό χωρίς να υποκύψεις σε αντιπερισπασμούς. Πόσα καιρό έχεις να απολαύσεις πραγματικά το αγαπημένο σου τραγούδι;
  • Μικρά ευχάριστα διαλείμματα

Ένας λόγος που οι μέρες μας μας φαίνονται ατελείωτες είναι γιατί δεν δίνουμε στον εαυτό μας το περιθώριο του διαλείμματος. Η πρώτη μας σκέψη είναι ότι δεν προλαβαίνουμε. Κι όμως ο οργανισμός σου το ζητάει και το χρειάζεται. Σταμάτα μερικά λεπτά τις ασχολίες σου και κάνε κάτι χαλαρωτικό όπως να πας μια βόλτα να αναπνεύσεις καθαρά αέρα ή αν έχεις το περιθώριο να κοιμηθείς για λίγη ώρα. Όχι μόνο δεν έχεις σπαταλήσει χρόνο αλλά θα διαπιστώσεις ότι η διάθεση σου είναι πολύ καλύτερα και η παραγωγικότητα σου στα ύψη.

  • Βγες με φίλους!

Για το τέλος σου άφησα αυτό που μπορεί να σου φαίνεται και το πιο τετριμμένο. Όσες φορές και να το έχεις ακούσει εγώ θα το ξαναπώ. Η ανθρώπινη επαφή και η επικοινωνία είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στις ζωές μας. Οι φίλοι και τα κοντινά πρόσωπα που έχουμε επιλέξει να είναι δίπλα μας μπορούν να μας φτιάξουν το κέφι ή να μας κάνουν να δούμε τις καταστάσεις που βιώνουμε από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Υπάρχουν μέρες και φορές που όλα μας φαίνονται δύσκολα και μαύρα. Όσο και αν ακούγεται ακατόρθωτο από την άλλη υπάρχουν και μικρές αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε στην καθημερινότητα μας και να αλλάξουμε το τοπίο. Πάνω από όλα οφείλουμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας την φροντίδα που μας ζητάει. Ο προσωπικός χρόνος και η προσωπική ευχαρίστηση μπορούν να μας προσφέρουν πολλά παραπάνω από όσα φανταζόμαστε και ίσως και το χαμόγελο μας.

 

Πηγή: ediva.gr

Επιμέλεια Σύνταξης: Ιφιγένεια Κίκη

Check Also

Δρόμοι Υγείας με την Μαρία Δημητρέλλη: Physiof

Για έβδομη συνεχόμενη τηλεοπτική χρονιά, το Ζούμε Όμορφα με τη Μαρία Δημητρέλλη συνεχίζει δυναμικά το …