Παρασκευή, 22 Μάρτιος 2019
Home / Zούμε Όμορφα / Εκπομπή / ZOOME OMOΡΦΑ….ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ!

ZOOME OMOΡΦΑ….ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ!

Η εκπομπή ΖΟΟΜΕ ΟΜΟΡΦΑ…με την παρουσιάστρια Μαρία Δημητρέλη επισκέφτηκαν την όμορφη Χαλκίδα στα πλαίσια ενός οδοιπορικού γευσιγνωσίας,ιστορίας και πολιτισμού.

Κουβεντιάζει με τον κύριο Αργύρη Ζουρμπάκη φυσικοθεραπευτή του κέντρου  Φυσικοθεραπείας και Θεραπευτικής Άσκησης “TRAUMATOLOGIE – BIOMECANIQUE” που  ιδρύθηκε το 1992 στη Χαλκίδα.

Ακούμε τις προτάσεις για να ΖΟΟΜΕ ΟΜΟΡΦΑ του κυριου Κωνσταντίνου Σταθόπουλου ιδιοκτήτη ενός τεχνικού πολυκαταστήματος που διαθέτει  υπηρεσίες υψηλής ποιότητας με άριστους τεχνικούς (υδραυλικούς – ηλεκτρολόγους) για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, αναλαμβάνοντας κάθε είδους εργασίες, ηλεκτρολογικές – υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Φροντίζουμε τα παιδιά στο ποιοτικό κέντρο  δημιουργικής απασχόλησης Gymboree Play & Music  εξασφαλίζοντας ένα περιβάλλον όπου τα παιδιά είναι ελεύθερα να κινηθούν, να παίξουν και να εξερευνήσουν με ασφάλεια τονίζει η κυρία Νίκη Καραμανλή manager του κεντρου.

Επίσης  δοκιμάζουμε υπέροχες γεύσεις σε ένα από τα καλύτερα ψητοπωλεία της πόλης στο Γύρος Grill.

Screen Shot 2017-06-30 at 17.35.42

Μία ώρα από την Αθήνα, έχει «ανακηρυχτεί» τα τελευταία χρόνια νέο προάστιο της πρωτεύουσας. Προτιμήστε να γνωρίσετε την πόλη με τα πόδια, καθώς οι δρόμοι είναι πολλοί και θα δείτε και θα μάθετε πολλά περισσότερα.Στη διαδρομή σας θα εκπλαγείτε από πολλά νεοκλασικά, ενετικά και τουρκικά κτίρια με χρωματιστές ή πετρόχτιστες προσόψεις που σαν από θαύμα σώθηκαν από την αντιπαροχή. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η Σειρήνα ή αλλιώς ο Πύργος του Ρολογιού στην οδό Μπαλαλαίων, η εξοχική κατοικία του Ομέρ Πασά, που σήμερα στεγάζει τα Αρχεία της Χαλκίδας στην οδό Τζαβέλλα, και το Κόκκινο Σπίτι με το Σπίτι με τα Αγάλματα στο τέλος της παραλιακής.Το κόκκινο σπίτι είναι σήμα κατατεθέν της Χαλκίδας . Βρίσκεται σε μια άκρη της παραλίας, στο Κρηπίδωμα. Το σπίτι είναι χτισμένο πάνω σε βράχο και από τρείς μεριές βλέπει θάλασσα. Είναι ίσως το πιο όμορφο σημείο της παραλίας  στην Χαλκίδα.

Η παρουσιάστρια μάς ξενάγησε στο κάστρο του ΚΑΡΑΜΠΑΜΠΑ που βρίσκεται στον λόφο Φούρκα.Στο εσωτερικό του δυτικού προμαχώνα του κάστρου του Καράμπαμπα λειτουργεί μία έκθεση αρχιτεκτονικών γλυπτών.Η θέα από εκεί ψηλά είναι μαγευτική, καθώς ο περιηγητής έχει την ευκαιρία να θαυμάσει όλη την πόλη, τη θάλασσα και τα Στενά του Ευρίπου, με τα »τρελά νερά» να αλλάζουν κατεύθυνση κάθε 6 ώρες. Δεν είναι τυχαίο που τα κάστρα χτίζονται πάντα σε τέτοια καίρια σημεία!

Η Χαλκίδα έχει το πλεονέκτημα να εκτείνεται κατά μήκος της ακτής, οπότε δεν θα χαθείτε στα στενά, αρκεί να ακολουθήσετε τις πινακίδες. Στην περιφερειακή οδό θα συναντήσετε και το ρωμαϊκό υδραγωγείο, γνωστό ως Καμάρες, με δώδεκα αψίδες, που διατηρούνται ακέραιες.

Αν από τη γέφυρα του Ευρίπου περπατήσετε προς τα βόρεια στην πεζοδρομημένη  παραλιακή, σύντομα θα συναντήσετε το περίφημο τριώροφο νεοκλασσικό Μέγαρο Κότσικα που σήμερα στεγάζει το Δημαρχείο της.

Η πόλη της Χαλκίδας φημίζεται για τα όμορφα ταβερνάκια της με τα φρέσκα ψάρια της αλλά και τα ολόφρεσκα γλυκά της.

Βγείτε για βραδυνό, πιείτε ένα ποτό, επισκεφτείτε ένα μουσείο, εξερευνήστε τα τοπικά αξιοθέατα, αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε τις πολιτιστικές αυτές ομορφιές του τόπου  και να πλατύνετε τις γνώσεις σας με την πλούσια ιστορία που τα περιβάλλει.

Και αφού ολοκληρώσετε το ταξίδι σας, θα καταλάβετε έκπληκτοι ότι η περιοχή της Χαλκίδας είναι απλά ανεξάντλητη. Στα χώματα όπου έζησε ο Αριστοτέλης, εδώ που οι μύθοι ενέπνευσαν τον Ευριπίδη και οι ιππότες  πολέμησαν τους Τούρκους , κάθε σημείο σάς αποκαλύπτει ένα μνημείο που πασχίζετε να το καταχωρίσετε στην πυκνότητα της Ιστορίας του.

Απολαύστε την διαδρομή μας:

 

 

 

 

 

 

Check Also

GusEspresso για να Ζούμε Όμορφα!

Η επιδίωξη της GUS Espresso είναι η δημιουργία ενός άριστου espresso με μέγιστη απόδοση των …