Δευτέρα, 20 Μάιος 2019
Home / Τριγυρίζουμε / Το Ζούμε όμορφα μας πήγε Σαλαμίνα

Το Ζούμε όμορφα μας πήγε Σαλαμίνα

Πήραμε το φερυ μποτ απο Πέραμα και βρεθήκαμε στην όμορφη Σαλαμίνα..

Ας μαθουμε λιγα πραγματα για αυτό το νησάκι …..

Η Σαλαμίνα, γνωστή από την αρχαιότητα και ως Κούλουρη, είναι το μεγαλύτερο νησί  του Σαρωνικού Κόλπου και το πιο κοντινό στις ακτές της Αττικής. Βρίσκεται ΒΔ του Σαρωνικού Κόλπου και έναντι του Κόλπου της Ελευσίνας (νοτιοδυτικά του νομού Αττικής.πρωτεύουσά της είναι η ομώνυμη πόλη. Έχει πληθυσμό 39.220 έκταση 95 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι το νησί με την μεγαλύτερη πυκνότητα μόνιμου πληθυσμού στη Ελλάδα Κατά την θερινή περίοδο ο πληθυσμός της Σαλαμίνας σημειώνει τεράστια αύξηση, καθώς υπολογίζεται κοντά στις 280.000

Η Σαλαμίνα είναι η πατρίδα του ομηρικού βασιλιά Αίαντα του Τελαμώνιου και του τραγικού ποιητή Ευριπίδη. Έγινε διεθνώς γνωστή από την ομώνυμη Ναυμαχία που συνέβη το 480 π.Χ., ανάμεσα στους Έλληνες και στην Περσική Αυτοκρατορία, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν η νίκη των Ελλήνων και το οριστικό τέλος στα σχέδια των Περσών να εξαπλωθούν στην Ευρώπη. Στη Σαλαμίνα ο μεγάλος νεοέλληνας ποιητής Άγγελος Σικελιανός έμεινε σε ένα σπιτάκι από το 1933 έως το 1950, απέναντι από το Μοναστήρι της Φανερωμένης. Ο θρυλικός αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης, Γεώργιος Καραϊσκάκης είχε το στρατηγείο του στην παραλία της Σαλαμίνας, προστάτης του ήταν ο Άγιος Δημήτρης, γι’ αυτό και τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί στο νησί. Στις ΒΑ. ακτές της νήσου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Ναύσταθμου Σαλαμίνας.

 

Περνώντας απο την παραλία της Κουλουρης , που εχει ομορφα ουζερί με θαλασσινά !! Και την ομορφη περατζαδα για βόλτες !! Πηγαίνουμε ευθεια και συναντάμε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου ,στο κάτω μέρος της εκκλησίας εχει και αρχαιολογικό μουσειο με πολυ ομορφα και αξιόλογα ευρήματα !!

Συνεχίζοντας στην περιοχή Αγιος Νικολαος ειναι γεματη απο καφετέριες με πολυ ομορφη θεά!!! απολαμβάνοντας την θαλασσα στον κόλπο κάτω απο τα πεύκα .Πολλες φορές εχουμε και ευχάριστες επισκέψεις απο τα ποιο ομορφα πλάσματα του κόσμου τα δελφίνια σε μεγαλα κοπάδια !!! Συνεχίζοντας φτάνουμε και στα καρνάγια που φτιάχνουν πολύ ομορφα ξύλινα καΐκια ,προς την περιοχή Ρέστη …..

Όμορφες στιγμές απο το νησάκι …

Ευκαιρία να πάτε αν δεντο έχετε ήδη επισκεφτεί

Check Also

Χειμώνας! Αγαπημένοι χειμερινοί προορισμοί!

Από την κοσμοπολίτικη Αράχωβα στα ατμοσφαιρικά Ζαγοροχώρια κι από τις όχθες της λίμνης της Καστοριάς …