Παρασκευή, 22 Μάρτιος 2019
Home / Zούμε Όμορφα / Το Ζούμε Όμορφα στη λίμνη Κερίου της Ζακύνθου

Το Ζούμε Όμορφα στη λίμνη Κερίου της Ζακύνθου

Το Ζούμε Όμορφα με την Μαρία Δημητρέλλη φέτος το καλοκαίρι αποφάσισαν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους από το Ιόνιο!

Η ομάδα ζει μοναδικές στιγμές στα Επτάνησα και μεταδίδει όλη της την θετική ενέργεια στο τηλεοπτικό της κοινό που την ακολουθεί πιστά για πέντε ολόκληρα τηλεοπτικά χρόνια.

Πηγαίνοντας στην πανέμορφη Ζάκυνθο, δεν θα μπορούσαν να παραλείψουν μία βόλτα από την φανταστική λίμνη Κερίου στις σπηλιές.

Ας πούμε λίγα πράγματα για την υπέροχη αυτή τοποθεσία…

Σε απόσταση περίπου είκοσι χιλιομέτρων από την πόλη της Ζακύνθου, το μικρό χωριό Λίμνη Κερίου βρίσκεται στην πλαγιά του Ακρωτηρίου Μαραθία, ακριβώς απέναντι από το νησάκι Μαραθονήσι.
Χαρακτηρίζεται από μια όμορφη μικρή παραλία με βότσαλα που την σκιάζουν μερικά πεύκα και περιβάλλεται από πολλές τοπικές ταβέρνες που, ιδίως μόλις βραδιάσει, δίνουν στον κολπίσκο μια πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Η Λίμνη Κερίου είναι ιδανική αφετηρία είτε για να επισκεφθείτε τις σπηλιές και τις επιβλητικές παραλίες του Ακρωτηρίου Μαραθιά είτε για να οργανώσετε εκδρομές στο κοντινό νησί με τις χελώνες που περιβάλλεται από μια πανέμορφηΚερί θάλασσα και αποτελεί μέρος του θαλάσσιου πάρκου.
Αν στο σταυροδρόμι πριν την Λίμνη Κερίου πάρετε τον δρόμο που ανηφορίζει στο δεξί σας χέρι, σε λίγα λεπτά φτάνετε με το αυτοκίνητο στο ορεινό χωριό Κερί.
Αυτό το μικρό και μαγευτικό χωριό, με τα στενά δρομάκια και τα παληά σπίτια που στιμώχνονται γύρω από το καφενείο της κεντρικής πλατείας, μας χαρίζει την εικόνα της απλής ζωής ενός τόπου όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει.
Στο Κερί δεν πρέπει να παραλείψετε μια επίσκεψη στο μοναστήρι, όπως δεν μπορείτε επίσης να χάσετε την ευκαιρία να ανεβείτε μέχρι το φάρο, θέση με ανεπανάληπτη θέα, ιδίως κατά το ηλιοβασίλεμα, από όπου μπορείτε να θαυμάσετε τις Μυτζήθρες σε όλο τους το μεγαλείο.

Η Λίμνη Κερίου συνδέεται με την Ζάκυνθο με πούλμαν που, λόγω της απόστασης από την πρωτεύουσα, κάνουν μόνο δύο διαδρομές καθημερινά ενώ το σαββατοκύριακο δεν κινούνται.
Μπορείτε όμως να νοικιάσετε αυτοκίνητο, μηχανάκι ή ποδήλατο για να μετακινηθείτε αυτόνομα στο νησί.
Δεν υπάρχει όμως κανένα μέσο μεταφοράς, εκτός από ταξί, που να συνδέει την Ζάκυνθο ή τη Λίμνη Κερίου με το ορεινό Κερί.
Από τη Λίμνη Κερίου μπορείτε να νοικιάσετε βάρκα για να πάτε στο Μαραθονήσι ή για να επισκεφθείτε τις σπηλιές του Ακρωτηρίου Μαραθία!

Δείτε το Βίντεο και απολαύστε τις μοναδικές στιγμές της Μαρίας Δημητρέλλη και όλης της ομάδας του Ζούμε Όμορφα στη Λίμνη Κερίου της Ζακύνθου!

Επιμέλεια Σύνταξης: Ιφιγένεια Κίκη

Check Also

Ποιες είναι οι δέκα καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ταξιδέψετε;

Ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ταξιδέψετε; Την πρώτη θέση κατακτά η …