Παρασκευή, 22 Μάρτιος 2019
Home / Zούμε Όμορφα / Το Ζούμε Όμορφα στο Ναυάγιο της Ζακύνθου

Το Ζούμε Όμορφα στο Ναυάγιο της Ζακύνθου

Το Ζούμε Όμορφα με την Μαρία Δημητρέλλη στο φετινό οδοιπορικό ταξίδεψε στην υπέροχη Ζάκυνθο!

Η Μαρία έψαξε τα καλύτερα μέρη για να Ζούμε Όμορφα και μας προτείνει τόπους για να περάσουμε μοναδικές στιγμές στο νησί!

Εάν επιλέξετε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές το λουλούδι του Ιονίου Πελάγους, μην ξεχάσεις με τίποτα να επισκεφθείς τα γαλαζοπράσινα νερά στο Ναυάγιο και τις Γαλάζιες σπηλιές! Θα κολυμπήσεις, θα κάνεις ηλιοθεραπεία και θα απολαύσεις το καλοκαίρι σε όλο του το μεγαλείο.

Οι Γαλάζιες σπηλιές έχουν πάρει το όνομά τους από το χρώμα του νερού που είναι πολύ έντονο και αντανακλάται στους τοίχους της σπηλιάς!

Οι Γαλάζιες Σπηλιές βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Ζακύνθου και πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του νησιού. Οι ασυνήθιστες σπηλιές ανακαλύφθηκαν το 1897 και η μεγαλύτερη αποκαλείται Blue Grotto.

Για να τις επισκεφθείτε πρέπει να ενοικιάσετε ένα σκάφος ή να συμμετάσχετε σε μια από τις εκδρομές που διοργανώνουν τα τουριστικά πρακτορεία. Το πιο κοντινό σημείο από όπου μπορείτε να πάρετε ένα σκάφος είναι το λιμάνι του Αγίου Νικολάου κοντά στις Βολίμες αλλά πλοία ξεκινούν και από πολλά άλλα σημεία.

 

Η παραλία ναυάγιο, η πιο γνωστή παραλία της Ζακύνθου, είναι δημιούργημα μιας ιδιοτροπίας της φύσης και ενός ναυτικού ατυχήματος υπό μυθιστορηματικές συνθήκες. Η ιδιοτροπία της φύσης είναι οι σεισμογενείς δυτικές ακτές της Ζακύνθου και τα βαθιά νερά του Ιόνιου πελάγους που τις σμιλεύουν αιώνες τώρα.

Το ναυτικό ατύχημα είναι το ναυάγιο του εμπορικού πλοίου Παναγιώτης, που στις 30 Σεπτεμβρίου 1982 με παράνομο φορτίο κούτες με αφορολόγητα τσιγάρα, προσάραξε στην συγκεκριμένη παραλία. Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός της ανέγγιχτης από το ανθρώπινο χέρι παραλίας με το σκουριασμένο σκαρί στο μέσον της δημιούργησε το πιο πολυφωτογραφημένο θέμα στην Ζάκυνθο.

Δείτε το Βίντεο και ταξιδέψτε με την Μαρία μας στα ομορφότερα μέρη της Ζακύνθου!

 

Επιμέλεια Σύνταξης: Ιφιγένεια Κίκη

Check Also

Ποιες είναι οι δέκα καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ταξιδέψετε;

Ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ταξιδέψετε; Την πρώτη θέση κατακτά η …