Παρασκευή, 22 Μάρτιος 2019
Home / Zούμε Όμορφα / Ζούμε Όμορφα στο Σπήλαιο της Μελισσάνης στη Κεφαλλονιά

Ζούμε Όμορφα στο Σπήλαιο της Μελισσάνης στη Κεφαλλονιά

Η Μαρία Δημητρέλλη και το Ζούμε Όμορφα ταξίδεψαν στην υπέροχη Κεφαλλονιά!

Από τις φετινές εξορμήσεις της ομάδας δεν θα μπορούσε να λείπει μία ξενάγηση στο μοναδικό σπήλαιο της Μελισσάνης στην Κεφαλλονιά.

Περιτριγυρισμένοι από πυκνό δάσος, κατηφορίστε προς άλλο ένα θαύμα της φύσης στον υπόγειο κόσμο της Κεφαλλονιάς κι αφήστε τα βήματά σας να σας οδηγήσουν στο σπήλαιο των Νυμφών. Όμορφα νερά με μεταβαλλόμενες αποχρώσεις του μπλε, καθώς ο ήλιος δύει, μελί τοιχώματα και αμέτρητοι σταλακτίτες θα σας κόψουν την ανάσα και θα σας ταξιδέψουν σε έναν άλλο, μυθικό και μαγικό κόσμο.

Στις ανασκαφές του 1962, ανακαλύφθηκαν αρκετές λάμπες λαδιού, πιάτα και φιγούρες που απεικόνιζαν το θεό Πάνα και πολλές νύμφες. Ο μύθος λέει ότι το σπήλαιο της Μελισσάνης ήταν το ακριβές σημείο όπου μία από αυτές τις Νύμφες, η Μελισσάνθη (ή Μελισσάνη), πνίγηκε αφού απορρίφθηκε από το θεό Πάνα.

Το λιμνοσπήλαιο Μελισσάνη εκπέμπει μια μεθυστική αίσθηση, καθώς μέσα στο σπηλαίο σχήματος «Β» υπάρχει μια λίμνη που έχει ένα μικρό νησί, καθώς και δέντρα και δάση που το περιβάλλουν. Οι δύο θάλαμοί του, ένας ηλιοφώτιστος και ο άλλος σκοτεινός και δυσοίωνος καλυμμένος με σταλαγμίτες, φύκια και βρύα, δημιουργούν μια μοναδική και αξέχαστη εικόνα.

Αν σας δοθεί η ευκαιρία, δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε το Σπήλαιο της Μελισσάνης, ένα αξέχαστο θέαμα που σε αφήνει εμβρόντητο.

Δείτε το βίντεο και ελάτε να ζήσουμε μαζί μοναδικές στιγμές στα ομορφότερα και πιο απόκρυφα σημεία της Κεφαλλονιάς!

 

Αποστολή: Κεφαλλονιά

Επιμέλεια Σύνταξης : Ιφιγένεια Κίκη

Check Also

Ποιες είναι οι δέκα καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ταξιδέψετε;

Ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ταξιδέψετε; Την πρώτη θέση κατακτά η …