Παρασκευή, 22 Μάρτιος 2019
Home / Zούμε Όμορφα / Ζούμε Όμορφα στον Άγιο Γεράσιμο στην Κεφαλλονιά!

Ζούμε Όμορφα στον Άγιο Γεράσιμο στην Κεφαλλονιά!

Από το ταξίδι της Μαρίας στην Κεφαλλονιά, δεν θα μπορούσαν να λείψουν ορισμένες στιγμές γαλήνης και ηρεμίας στον Άγιο Γεράσιμο.

Ο Άγιος Γεράσιμος είναι ο προστάτης της Κεφαλλονιάς. Ήταν απόγονος της αριστοκρατικής οικογένειας των Νοταράδων και ο προπάππους του ήταν ο τελευταίος Πρωθυπουργός του Βυζαντίου. Μετά τις σπουδές του στα πιο ονομαστά ιδρύματα της εποχής, ο Άγιος Γεράσιμος έγινε μοναχός στο Άγιο Όρος και στη συνέχεια ταξίδεψε στα Ιεροσόλυμα όπου έμεινε για δώδεκα χρόνια.
Το 1555 μ.Χ έφτασε την Κεφαλλονιά και πέρασε πέντε χρόνια σε μια σπηλιά στη Λάσση ως ερημίτης. Το 1560, μετακόμισε στο οροπέδιο των ομαλών, όπου επισκεύασε το παρεκκλήσι που υπήρχε εκεί και ίδρυσε μια μονή που την ονόμασε ‘Νέα Ιερουσαλήμ’.

Λόγω της δημοφιλίας του αγίου, η εκκλησία αυτή είναι παγκόσμιος χώρος προσκυνήματος και πολλοί άνθρωποι συγκεντρώνονται κάθε χρόνο για να τιμήσουν τη μνήμη του αγίου. Το σκήνωμά του είναι ανοικτό για το κοινό πέντε φορές το χρόνο. Στις 16 Αυγούστου και στις 20 Οκτωβρίου γίνονται δύο λιτανείες για να μεταφερθεί το λείψανο του αγίου στον γέρικο πλάτανο που φύτεψε ο ίδιος ο άγιος και βρίσκεται κοντά στην εκκλησία.

Ανεξάρτητα από τα πιστεύω σας, η επίσκεψη στη μονή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μπορείτε να θαυμάσετε τους θησαυρούς της και την πολιτισμική κληρονομιά του όμορφου νησιού της Κεφαλλονιάς!

 

Αποστολή: Κεφαλλονιά

Επιμέλεια Σύνταξης: Ιφιγένεια Κίκη

Check Also

Ποιες είναι οι δέκα καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ταξιδέψετε;

Ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ταξιδέψετε; Την πρώτη θέση κατακτά η …