Παρασκευή, 30 Ιούλιος 2021
Home / Δρόμοι Υγείας / Γυαλιά Ηλίου: Γιατί είναι απαραίτητα;

Γυαλιά Ηλίου: Γιατί είναι απαραίτητα;

Ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα μάτια.

Είναι σημαντικό να φοράμε γυαλιά ηλίου για να προστατεύσουμε τα μάτια μας από τυχόν βλάβες!

Η ηλιακή ακτινοβολία είναι υπεύθυνη για διάφορες παθολογικές αλλαγές στα μάτια μας. Είναι πιθανή η εμφάνιση ρυτίδων και μορφωμάτων στα βλέφαρα, που μπορεί να είναι ακόμη και κακοήθη. Η υπεριώδης ακτινοβολία επιταχύνει την εξέλιξη του πτερυγίου που κατευθύνεται προς το κέντρο του κερατοειδούς χιτώνα και καθιστά δυνατή την πρόκληση κερατοεπιπεφυκίτιδας με συμπτώματα φωτοφοβίας και άλγους.

Η υπερέκθεσή μας στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει καταρράκτη και εκφύλιση ωχράς κηλίδας. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες μεταξύ των ωρών 11 π.μ. και 4 μ.μ. η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα τα μάτια μας αν κυκλοφορούμε τα προστατευτικά γυαλιά ηλίου.

Τα γυαλιά ηλίου θα πρέπει απαραιτήτως να φέρουν τη σήμανση CE, δηλαδή ότι η κατασκευή τους είναι σύμφωνη με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας.

Επίσης, θα πρέπει να απορροφούν 100% την υπεριώδη ακτινοβολία και να μην παραμορφώνουν την εικόνα.

Παιδικά γυαλιά ηλίου

Τα παιδιά πρέπει να φοράνε γυαλιά ηλίου αμέσως μόλις καταφέρουν να τα ανεχτούν. Τα παιδικά γυαλιά ηλίου πρέπει να έχουν οργανικούς φακούς, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος τραυματισμού.

Οι φακοί αυτοί είναι πιο ελαφροί και ανθεκτικοί από τους κρυστάλλινους. Τα παιδικά γυαλιά ηλίου θα πρέπει επίσης να αναγράφουν τη σήμανση CE, η οποία πιστοποιεί τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Πληροφορίες από: Doctoranytime.gr

 

Check Also

Το Ελαιόλαδο σώζει την ζωή μας

Το ελαιόλαδο στην αχαιότητα  Το ελαιόλαδο στην αρχαία Ελλάδα ήταν βασικό στοιχείο της καθημερινής διατροφής. …