Πέμπτη, 16 Σεπτέμβριος 2021
Home / Μύρισε Ελλάδα / Γλυκά / Η Καρυδόπιτα του Στέλιου Βασιλακόπουλου που θα λατρέψεις! Μύρισε Ελλάδα!

Η Καρυδόπιτα του Στέλιου Βασιλακόπουλου που θα λατρέψεις! Μύρισε Ελλάδα!

Υλικά για την καρυδόπιτα

  • 7 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 ml σπορέλαιο
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. κακάο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 250 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
  • 120 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη

Υλικά για το σιρόπι

  • 500 γρ. νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
  • φλούδα πορτοκαλιού

Υλικά για την επικάλυψη σοκολάτας

  • 200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

1) Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με σύρμα μέχρι να αφρατέψει και να αυξηθεί σε όγκο το μείγμα.

2) Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά, μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

3) Σε μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι και την καρυδόψιχα.

4) Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε το μείγμα με την καρυδόψιχα στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής να ενωθούν σε ενιαίο μείγμα.

5) Προσθέτουμε την κουβερτούρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά.

6) Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC στον αέρα, για περίπου 40-50 λεπτά.

7) Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει εντελώς για περίπου 1 ½ – 2 ώρες. Έπειτα την κόβουμε σε κομμάτια, χωρίς να την βγάλουμε από το ταψί.

8) Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα, για περίπου 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς κι όσο είναι ακόμα χλιαρό, περιχύνουμε με αυτό την καρυδόπιτα σιγά-σιγά.

9) Αφήνουμε ν’ απορροφήσει το σιρόπι κι ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας. Βάζουμε την κουβερτούρα σε ανοξείδωτο μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει τη ρίχνουμε στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να λιώσει η κουβερτούρα και να έχουμε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.

10) Απλώνουμε την επικάλυψη σοκολάτας πάνω στην καρυδόπιτα.

11) Στολίζουμε με την καρυδόψιχα και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Μύρισε Ελλάδα με τον Στέλιο Βασιλκόπουλο!

Κάθε Τρίτη στις 22:00 ακριβώς στο Hightv!

Check Also

Φτιάξτε την τέλεια Γαριδομακαρονάδα!

Υλικά για την Γαριδομακαρονάδα Μακαρόνια της επιλογής σας 500 γρ. Γαρίδες 4 ντομάτες στον τρίφτη …