Πέμπτη, 13 Μάιος 2021
Home / Μύρισε Ελλάδα / Μαγειρική / Πεντανόστιμες κρέπες / Μύρισε Ελλάδα με τον Στέλιο Βασιλακόπουλο!

Πεντανόστιμες κρέπες / Μύρισε Ελλάδα με τον Στέλιο Βασιλακόπουλο!

ΥΛΙΚΑ

 

  • 2 αυγά θερμ. δωμ.
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1¼ φλ. γάλα φρέσκο
  • 2 κ.σ. βούτυρο πλάκας (λιωμένο και κρύο)
  • λίγο βούτυρο πλάκας (για το ψήσιμο)

Σερβίρετε με:

 

  • φρέσκα φρούτα εποχής
  • μέλι ή λιωμένη σοκολάτα
  • ζαμπόν και τυρί
  • οποιαδήποτε επιλογή σας

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά.

Αφήνουμε το μείγμα να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα. Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγο γάλα. Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και κουνάμε το τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα η κρέπα.

Ψήνουμε για 1′ σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζουμε. Ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά.

Βγάζουμε την κρέπα σε πιάτο. Προσθέτουμε τα υλικά της επιλογής μας και φτιάχνουμε αλμυρές κρέπες (γεμίζουμε με ζαμπόν και τυρί κτλ) ή γλυκιές κρέπες (περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα ή μέλι ή προσθέτουμε φρούτα).

Μύρισε Ελλάδα με τον Στέλιο Βασιλακόπουλο!

 

 

Check Also

Τα θαλασσινά κάνουν την καρδιά μας χαρούμενη !!!

Δεν είναι τυχαίο που οι πληθυσμοί που τρέφονται με ψάρια στην Αρκτική έχουν χαμηλά επίπεδα …